PMP ar putea rămâne FĂRĂ OAMENI în secțiile de votare. Palaz: „Se încurajează TRASEISMUL POLITIC!”

Guvernul liberal analizează posibilitatea ca alegerile locale să se desfășoare la sfârșitul lunii septembrie sau la începutul lunii octombrie, în timp ce alegerile parlamentare rămân la termen, în decembrie. Între timp, potrivit unui proiect adoptat în şedinţa de marţi a Senatului, partidele politice care au minimum 7 senatori sau 10 deputaţi vor putea să desemneze reprezentanţi în Biroul Electoral Central şi în birourile electorale de circumscripţie.

Proiectul, iniţiat de deputaţii Dragoş Zisopol (minorităţi) şi Ion Mocioalcă (PRO Europa), propune, în esenţă, înlocuirea sintagmei de „partide politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu grup parlamentar în cel puţin una din Camerele Parlamentului” cu cea de „partide politice şi organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi”.

Printre formațiunile politice afectate de această măsură sunt cei de la Partidul Mișcarea Populară, care au rămas fără grup parlamentar la Senat. Totodată, PMP mai are grup parlamentar la Camera Deputaților, ultimul fir de ață care îi permite să aibă oameni în secțiile de votare. În această privință, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, ne-a precizat că privește cu reticență inițiativa, întrucât este un adept al competiției politice.

Este un abuz al partidelor mari pentru a descuraja competiția politică. Eu sunt un adept al competiției politice. Dacă ei așa vor să câștige, fără să se bată, ce pot să mai zic? Totodată, va încuraja traseismul politic. Partidele noi sau mici vor fi afectate și așa vor negocia cu partidele mari. Până acum a fost restrictiv, acum suntem, pot să zic – avantajați, pentru că mai este grup la Cameră, dar în esență este o descurajare a competiției politice”, a spus Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Propunerea legislativă privind modificarea Legii nr.115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali va fi dezbătută în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *