PLUS Constanța solicită Guvernului introducerea de urgență a curselor de linie pentru a facilita schimburile de echipaj ale navigatorilor

PLUS Constanța și reprezentanții unor agenții de crewing din Constanța solicită Guvernului introducerea de urgență a curselor de linie către principalele noduri aeriene europene, pentru a facilita schimburile de echipaj.

Potrivit PLUS Constanța, o asemenea decizie ar veni în ajutorul miilor de navigatori români blocați pe marile și oceanele lumii, întrucât în acest moment sunt în jur de 22.000 de navigatori români activi, dintre care jumătate sunt ambarcati, iar dintre aceștia, aproximativ 4.500 de marinari români au contractele expirate sau urmează să le expire.

Chiar dacă au fost recunoscuți că și key workers sau lucrători de importanță vitală pe plan internațional, navigatorii au rămas o categorie neglijată de autoritățile centrale din România.

Joi seară, s-a hotărât, printre altele, prelungirea măsurii care anulează toate zborurile de pe Otopeni dinspre și către majoritatea destinațiilor europene pentru încă 14 zile. Asta înseamnă că marinarii români care și-au încheiat contractele vor rămâne blocați pe nave sau în porturi străine încă două săptămâni iar cei care trebuie să își onoreze contractele semnate nu o pot face pentru că nu pot părăsi țara.

„Îmi este greu să descriu frustrarea și nemulțumirea tuturor navigatorilor și agențiilor de crewing din România, care aveau zboruri planificate pentru aceste zile. Practic oamenilor li se interzice să-și câștige existența pentru ei și familiile lor, grav afectate de aceste măsuri aberante…!!! Bulgaria, țara vecină, nu a implementat niciodată astfel de măsuri restrictive, pe perioada de criză, ceea ce face ca acum mulți navigatori români să apeleze la această rută de revenire în țara, sau plecare în voiaj (via Sofia), însă cu mari eforturi logistice, necesitând inclusiv o aprobare consulară pentru fiecare persoană în parte. Este important ca, în al 12-lea ceas, Guvernul să găsească o soluție care să vină în ajutorul marinarilor care vor să se întoarcă acasă sau care trebuie să plece spre navele pe care au contract în diferite porturi ale lumii”, a declarat Andrei Brighidău – director Oil & Gas Recruitment, candidat PLUS pentru Consiliul Local Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *