„Ploaie de stele” INUTILE la Constanța. Caragheorghe (USR), despre dileala hollywood-iană a lui Chițac: „PNL și PSD au aceeași mentalitate în turism…”

Administrația constănțeană continuă să uimească de la o ședință de Consiliu Local la alta. Marți, o altă dileală a primarului Vergil Chițac a fost supusă votului, respectiv o alee cu vedete, ca la Hollywood. Povestea ne costă la prima strigare 4,5 milioane de dolari – USR-iștii susțin că suma va fi considerabil mai mare, dar problema constă mai degrabă în inutilitatea proiectului. Marți, consilierii locali au votat înființarea unei comisii, formată din nu știm cine și pentru ce scop, așa cum ne-a precizat liderul de grup al consilierilor USR, Dumitru Caragheorghe.

„Teoretic, PNL și PSD au votat proiectul de a se înființa o comisie care, pe de-o parte, trebuie să consulte populația, pe de altă parte zice primarul că o să se facă un studiu… care să arate ce? Cât de necesar e un astfel de proiect la Constanța? Nu se știe cine o să facă parte din comisie, probabil Vergil Chițac, Horia Constantinescu și Felicia Ovanesian…”, a spus Dumitru Caragheorghe, pentru TOMIS NEWS.

Potrivit liderului USR-ist, respectiva alee nu este o prioritate în materie de turism, mai ales că avem săli polivalente care nu sunt polivalente, ca la Turda, stadion ca la Târgu Jiu, dar avem pretenții mari:

„Este o nouă dovadă de înțelegere pe proiecte între PNL și PSD, care arată aceeași mentalitate despre cum văd turismul. PNL și PSD gândesc la fel… Vis-a-vis de proiect, am spus în ședință că o adaptare a unui astfel de proiect nu e o soluție pentru oraș în acest moment. Este o cheltuială inutilă și neadecvată pentru Constanța… Nu suntem Hollywood… cred că suntem singurii din lume care cumpără o astfel de licență. Nu vorbim doar de 4,5 milioane de euro, sunt cheltuieli și la fiecare inaugurare de stea… probabil trebuie să aducem materialele direct din America. Există variante la Sibiu o alee a celebrităților. Nu este o prioritate acum… trebuie să valorificăm patrimoniul local, vestigii arheologice, clădiri în paragină sau, de ce nu, noi edificări de monumente reale care să spună ceva pentru comunitate. Avem săli polivalente care nu sunt polivalente, ca la Turda, stadion ca la Târgu Jiu…”, a mai spus consilierul Caragheorghe, pentru TOMIS NEWS.

Totodată, Caragheorghe este surprins de abordarea PSD, care în ședințele de comisii s-a abținut în comisii, ulterior a votat pentru în plen, iar la regulamentul peninsulei a votat împotrivă, iar în plen a votat pentru. „Probabil decizia finală este luată peste capul consilierilor PSD…”, a concluzionat Caragheorghe, pentru TOMIS NEWS.

Proiectul a fost adoptat marți cu 18 voturi pentru și 9 împotrivă. PNL și PSD au votat pentru, USR – împotrivă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *