Spread the love

Singurul ONG din România și Republica Moldova care a reușit în ultimii ani să adune zeci de mii de oameni la acțiunile în care s-a solicitat unirea celor două țări, Acțiunea 2012, a ajuns la final de drum. Disensiunile interne au escaladat zilele trecute, însă unioniștii par să fi revenit la gânduri mai bune, pe același drum, însă cu alt avânt.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO+FOTO Basarabenii vor UNIREA! INCIDENTE la constituirea Sfatului Țării 2!

Secretarul general al platformei, Mădălina Hrițuleac, anunța miercuri:

„Aşa a început ceea ce azi se termina oficial: implicarea mea in ceea ce numim Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Am început acum patru ani alături de zece copii din Botoşani şi am ajuns sa cunosc mii de unionisti de pe ambele maluri ale Prutului”.

La scurt timp, a fost urmată de vicepreședintele și coordonatorul departamentului de strângere de fonduri ale platformei, Mariana Solonari:

„Vreau să anunţ cu regret că din acest moment nu mai fac parte din Platforma Unionistă Acţiunea 2012. Situaţia existentă nu mai poate continua. Mâine voi reveni cu lista de motive care m-au făcut să iau această decizie”.

Ulterior, a reacționat și altă vicepreședinte al platformei, Iulia Modiga.

„Notificare de ultimă oră: părăsesc rândurile Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Motivele care au stat la baza acestei decizii irevocabile vor fi expuse detaliat mâine. Am bătut fierul cât a fost cald, dar cu anotimpurile astea nehotărâte, fierul s-a răcit”.

Joi, pe site-ul platformei putea fi citit următorul mesaj:

act1

Președintele platformei unioniste Acțiunea 2012, George Simion, a avut profilul de Facebook închis până joi, însă a precizat pentru TOMIS NEWS că și el va părăsi organizația.

Joi, acesta revenit și a precizat:

„Eu și cu Mădălina Hriţuleac putem să avem diferențe de opinie, să ne certăm, când nu ne vedeți putem să ne și înjurăm. DAR nu părăsim corabia când mai avem puțin și-o ancorăm în port. Aviz amatorilor!”

Între timp, a reacționat și Iulia Modiga:

„Suntem un grup de interes. Grupul nostru de interes național însumează mii de voluntari și milioane de alți optimiști. Suntem cei care de dimineață până pun capul pe pernă lucrează pentru a aduce Basarabia acasă. Marșuri, conferințe, dezbateri, proiecții de film, reuniuni, înfrățiri, excursii, școli de cultură și afirmare românească, tabere, lansări de carte, legi, campanii de informare vizuală, expoziții de fotografii, caravane – acestea sunt instrumentele noastre. Obiectivul nostru este Reunirea. Mergem în teren pentru a o urgenta. De-aici înainte, numai așa ne vom întâlni. Și tu poți fi super-erou în povestea noastră. Noi nu vom pleca și nu vom renunța. Față de cei pe care i-am necăjit ieri, îmi cer iertare. Unirea face puterea acum și întotdeauna!”

Revenirea lui George Simion a însemnat și o nouă modificare adusă site-ului Acțiunea 2012:

act2

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *