PLAGIAT: Fostul șef al Poliției Române și președintele Autorității Electorale au rămas fără titlurile de doctor

Chestorul principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), rămâne fără titlul de doctor în științe după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în mod oficial, retragerea distincției academice pentru plagiat. Aceeași decizie de retragere a titlului de doctor a fost emisă de CNATDCU și pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele în exercițiu al Autorității Electorale Permanente (AEP), care a constatat că și teza acestuia de doctorat este plagiată. Ambele hotărâri au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie.

În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la doi ani și o lună după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a acestuia este plagiată, iar în cazul lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică lucrurile după doar patru luni. Ioniță și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție, iar Mitulețu-Buică, în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Buică susține că este nevinovat și că va ataca orice document, asta dacă nu respectă normele legale: „Așa cum arată la raportul de similitudine nu consider că am plagiat. Voi ataca cu siguranță orice document dacă nu respectă normele legale”, a spus Buică la postul Digi24.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *