Piața de autovehicule din România a crescut masiv în luna august: Modelele Dacia, în topul preferințelor românilor

Piața de autovehicule din România a crescut masiv în luna august, cu aproape 40%, iar segmentul de autoturisme a avut o creștere și mai puternică, de aproape 50%. În această privință, cele mai multe autoturisme au fost înmatriculate și în august de Dacia, cu 6.298 unități, dublu față de anul trecut  (3.757).

O explicație pentru această creștere poate fi pusă pe seama programului Rabla, care și-a arătat efectele în luna august. Modelele Dacia au fostc ele care au profitat cel mai mult de pe urma programului: Logan, cu 2.440, Duster, cu 2.295 unități, și Sandero, cu 1.466 unități, au fost preferatele românilor, în noile lor generații. Pe locul al doilea s-a situat Hyundai, cu 1.208 autoturisme înmatriculate, cu 121% mai multe ca anul trecut. Pe locul al treilea s-a situat Toyota, cu 1.097 de unități, urmată de Volkswagen, 985, Renault, 900, Ford, 761, și Skoda, 760.

După cum se poate vedea, marii câștigători din august sunt mărcile asiatice, liderii pieței de autoturisme de import având creșteri mult mai mici ale volumelor vândute. VW a crescut, de exemplu, cu numai 12%, iar Renault, cu 22%.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *