Petrecerile zgomotoase de pe litoral, măsurate sonometric de polițiștii locali. În 30 de situații, petrecerea s-a terminat brusc!

Vacanța la mare înseamnă, în afară de plajă, și foarte multă distracție. Din dorința de a atrage cât mai mulți turiști, unii dintre proprietarii de cluburi și terase dau muzica la maxim, în special pe timpul nopții, fără să le pese că mulți dintre cei veniți pe litoral vor să se odihnească. În sezonul recent încheiat, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au acționat pe raza  de competență în scopul verificării operatorilor economici care tulbură ordinea publică prin zgomote ce depășesc nivelul admis. Astfel, în perioada 20 iulie – 3 septembrie, au fost efectuate 587 de verificări în diverse locații din Stațiunea Mamaia, Plaja 3 Papuci, Modern, Tataia, cât și alte zone de interes din municipiul Constanța.

În acest sens au fost efectuate un număr de 51 de măsurători sonometrice. Dintre acestea s-a constatat că în 30 dintre măsurători s-a depășit nivelul de zgomot admis, fapt pentru care au fost întocmite 27 de procese verbale de constatare și sancționare a contravenției, iar alte trei cazuri sunt în curs de soluționare, 21 de măsurători nu s-a depășit nivelul maxim admis. Pe lângă acestea, au fost aplicate cinci amenzi contravenționale fără o măsurătoare sonometrică prealabilă, în locații unde agenții constatatori au considerat că era evidentă depășirea nivelului de zgomot admis. La nivel general, au fost aplicate 33 de amenzi contravenționale în valoare totală de 37.400 de lei după cum urmează: 28 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice; o sancțiune conform prevederilor Legii 60/1990 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice; patru sancțiuni conform prevederilor O.U.G nr.195/2005 privind protecția mediului. În afara sancțiunilor contravenționale principale aplicate, pentru șase operatori economici a fost dispusă și sancțiunea complementară de suspendare a activității comerciale pentru o perioadă de 30 de zile.

„Reprezentanților legali ai unităților de alimentație publică la limita cărora au fost efectuate măsurători sonometrice, li s-a adus la cunoștință pe bază de proces verbal concluziile și recomandările organelor de control. Conform STAS limitele maxime sunt următoarele: la limita spațiului comercial 65 dB; la limita clădirii rezidențiale 45 dB; în interiorul clădirii rezidențiale 30 dB. Ca măsură preventivă, recomandăm agenților economici să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale în vigoare cu privire la desfășurarea activităților comerciale și să nu producă disconfort locuitorilor din vecinătate“, notează polițiștii locali.

CITEȘTE ȘI:

Aproape 1.500 de amenzi, aplicate de polițiștii locali din Constanța în numai o săptămână

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.