Petrecerile zgomotoase dăunează grav… buzunarului! Polițiștii locali din Constanța au amendat mai mulți cheflii

Nesimținea unor cetățeni ai municipiului Constanța tinde să atingă cote alarmante. Nu vorbim de cei care aruncă gunoiul oriunde mai puțin decât la tomberon sau de cei care își parchează mașinile după cum îi taie capul, ci, în acest caz, de cei care și-au făcut prostul obicei de a ține petreceri în aer liber, fără să le pese de vecini. Astfel, la finele săptămânii trecute, în jurul orei 20.50, polițiștii locali din Constanța au sancționat contravențional un bărbat în vârsta de 41 de ani care era responsabil de organizarea unei petreceri cu lăutari care foloseau instrumente de sonorizare cu un volum fonic ridicat. La eveniment participau aproximativ 40 de persoane care tulburau liniștea locatarilor din zona și îngreunau traficul rutier de pe strada Theodor Speranția din cartierul constănțean KM 4-5. În acest caz i s-a aplicat organizatorului petrecerii o amendă contravențională de 200 lei, iar domeniul public a fost eliberat și zona igienizată de către persoanele participante.

Tot la finele săptămânii trecute, într-o altă locație, situată pe strada Ion Tăutu din municipiul Constanța, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au mai aplicat o sancțiune contravențională de 200 lei unui bărbat în vârstă de 37 de ani pentru săvârșirea unei fapte antisociale similare. La fel ca și în cazul precedent, zona a fost eliberată și igienizată de către petrecăreți

„Facem mențiunea că, principalul obiectiv de control al activităților derulate pe linia  menținerii ordinii și liniștii publice vizează respectarea normelor privind buna vecinătate prin desfășurarea petrecerilor în limitele admise de lege (muzica să fie la un nivel admis și de intensitate decentă), dar și siguranța rutieră a trecătorilor din zona și de ce nu și a participanților la eveniment“, au declarat polițiștii locali.

Potrivit Poliției Locale Constanța, în total, la finele săptămânii trecute, în urma verificărilor efectuate în teren, au fost aplicate 438 amenzi contravenționale în valoare totală de 115.365 de lei. 59 de sancțiuni au fost date pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice și încălcarea unor norme de conviețuire socială prin deranjarea vecinilor. Alte 67 abateri contravenționale au fost constatate în special pentru opriri/staționări neregulamentare, iar două persoane au fost amendate contravențional cu suma de 1.000 lei fiecare pentru efectuarea de grătar pe domeniul public, în loc neamenajat. 160 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta, o amendă contravențională în valoare totală de 1.000 lei a fost dată, pentru comerț ilicit, iar marfa (peste o tonă de pepeni) a fost confiscată. De asemenea, polițiștii locali au mai încheiat 42 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit și au dispus opt măsuri complementare de confiscare a bunurilor comercializate fără autorizație / acte de proveniența și care erau expuse în condiții igienico-sanitare precare. Tot în weekend a mai fost constatată comiterea unei infracțiuni de exploatare a cerșetoriei, conform art. 214 din Codul Penal. O persoana majoră se folosea de o persoana minoră, în vederea obținerii de foloase materiale de la trecătorii din zona de promenada a Cazinoului situat în Stațiunea Mamaia. Întrucât fapta întrunea elementele constitutive ale unei infracțiuni, în acest caz a fost solicitat un echipaj al DGASPC.

CITEȘTE ȘI:

Încă un val de angajări la Poliția Locală Constanța. Mai multe posturi scoase la concurs

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *