Pesticide lansate din elicopter, peste Năvodari și turiștii din Mamaia. Asociația Pro Consumatori: Autoritatea Aeronautică habar nu are de aceste zboruri…

Marți dimineață, Asociația Pro Consumatori a solicitat informații Prefecturii Judetului Constanța, Primăriei orașului Constanța, Primăriei orașului Năvodari și Direcției de Sănătate Publică Constanța cu privire la dispersarea din elicopter a unei soluții de natură chimică. În intervalul orar 6.20-7.20, un elicopter a dispersat deasupra stațiunii Mamaia o soluție despre a cărei compoziție atât locuitorii, cât și turiștii aflați în stațiune nu au avut cunoștință. Asociația a primit o serie de răspunsuri, de exemplu Primăria Năvodari s-a mulțumit să precizeze că am anunțat pe site, iar Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu se află la curent cu privire la astfel de zboruri:

Au sosit răspunsurile autorităților referitoare la acțiunea de șpreiere a turiștilor din această dimineață! Morala: Nu plecați la plaja înainte de a consulta site-ul primăriei sau contul de Facebook al acesteia, altfel riscați să consumați o cafea cu insecticid la malul mării! Direcția de Sănătate Publică nu ne-a răspuns, este ocupată cu pregătirea valului 4!”, a transmis Asociația Pro Consumatori.

rasp1
rasp2

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.