Peste 80% din sistemele interioare ale segmentului rusesc de pe Stația Spațială Internațională sunt EXPIRATE

Stația Spațială Internațională ar putea suferi „defecțiuni ireparabile” din cauza vechimii echipamentelor și a hardware-ului, avertizează un oficial rus. În urmă cu doar câteva zile, inginerii spațiali ruși anunțau descoperirea unor noi crăpături în interiorul unui segment al Stației Spațiale Internaționale, fisuri care s-ar putea lărgi cu timpul.

Cel puțin 80% dintre sistemele interioare ale segmentului rusesc al Stației Spațiale Internaționale și-au depășit durata de viață, afirmă Vladimir Soloviov, inginer-șef la compania spațială Energia, potrivit BBC. Tot el spunea recent că în partea rusească a ISS au fost descoprite fisuri, care cu timpul se pot lărgi.

Rusia a ridicat o serie de îngrijorări privind componenta hardware și a sugerat că ar putea părăsi Stația după 2025. Stația Spațială a fost construită în 1998, în urma unei colaborări între Rusia, America, Canada, Japonia și câteva țări europene, fiind proiectată inițial pentru o durată de viață de 15 ani.

Efectiv la o zi după ce sisytemele interioare își depășesc durata de viață, pot apărea defecțiuni ireparabile„, a afirmat Vladimir Soloviov.

El a avertizat de anul trecut că mare parte a echipamentului de pe ISS începe să se învechească și că va trebui înlocuit. Cât despre fisuri, „acest lucru este rău și sugerează că se vor extinde cu timpul”, a mai spus el.

Stația Spațială a suferit recent o serie de incidente. În urmă cu o lună, ea a fost deviată de pe orbita ei, după ce motoarele unui modul rusesc care andocase recent pe ISS au pornit accidental. Roscosmos, agenția spațială rusă, a mai anunțat luna trecută o pierdere de presiune la modulul Zvezda, unde locuiesc astronauții de pe ISS, din cauza unei scurgeri de aer.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *