Peste 6,5 milioane lei de la CJC către primăriile din județ, pentru proiecte de infrastructură. Rectificare bugetară: mai mulți bani pentru sănătate și cultură

Consilierii județeni reuniți vineri în ședință ordinară au adoptat, printre altele, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe UAT-uri a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit pentru achitarea datoriilor, susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură.

Astfel, peste 6,5 milioane lei se alocă primăriilor din județ, din care peste 6,1 milioane lei pentru dezvoltare locală, iar 460.000 lei pentru finanțarea „Programului județean de dezvoltare privind dotarea unor unități de învățământ din mediul rural al județului Constanța cu grupuri sanitare tip container”. Acest program a fost votat în ședința de luna trecută, fiind inițiat de consilierul județean liberal Marian Crușoveanu. Banii din acest program se repartizează după cum urmează: 110.000 lei la Aliman, pentru trei școli; câte 70.000 lei la Corbu (o grădiniță și o școală) și Dobromir (o grădiniță și o școală); câte 40.000 lei la Amzacea (o școală), Deleni (o școală) și Ion Corvin (o școală) și câte 30.000 lei la Adamclisi, Crucea și Independența (o grădiniță în fiecare).

Revenind la alocarea de fonduri pentru dezvoltarea locală, cei mai mulți bani i-a primit comuna Castelu, respectiv 300.000 lei, urmată de Băneasa, Chirnogeni, Ciocârlia și Mircea Vodă, câte 250.000 lei. Cei mai puțini bani îi primește localitatea Grădina, respectiv puțin peste 44.000 lei.

Rectificare bugetară: mai mulți bani pentru sănătate și cultură

În cadrul aceleiași ședințe a fost adoptat și proiectul de hotărâre care vizează rectificarea bugetară și a listei de investiții pentru ceea ce a mai rămas din 2018. Astfel, Consiliul Județean Constanța înregistrează venituri de peste 463 milioane lei, însă cheltuielile depășesc 564 milioane lei. Între timp, CJC înregistrează o majorare de venituri de peste 3,7 milioane lei, în general provenite din vânzări de bunuri imobile, subvenții de stat sau recuperări de sume din despăgubiri ș.a.

Prin urmare, CJC se află în ipostaza în care poate să majoreze sumele acordate instituțiilor din subordine și vineri s-a aprobat majorarea bugetară cu suma de 36.000 lei pentru sănătate sau 65.000 lei pentru cultură. Astfel, se majorează bugetul pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța cu 100.000 lei. De asemenea, se alocă încă 5.000 lei pentru confinanțare proiecte din acest domeniu, însă bugetul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța se diminuează cu 40.000 lei.

cjc 1

CITEȘTE ȘI:

Drumul spre sudul litoralului, mai scurt? Consiliul Județean vrea să ofere turiștilor și constănțenilor două rute alternative

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *