Peste 5.500 de trasee efectuate în martie cu bicicletele puse gratuit la dispoziție

5528 de trasee au fost efectuate în luna martie cu bicicletele puse gratuit la dispoziție de Primăria Constanța. Mercurul începe să urce din nou în termometre și constănțenii doresc să petreacă tot mai mult timp în aer liber. Dacă optați pentru mersul pe bicicletă, trebuie să respectați câteva reguli de conduită în trafic:

– pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani

-vehiculele în cauză trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare, dispozitive de frânare eficiente, sistem de avertizare sonoră și dispozitive reflectorizant-fluorescente.

-bicicletele trebuie conduse pe un singur rând dacă nu se află în vreo competiție, caz în care se face excepție de la această regulă, iar dacă pe direcția de deplasare există o pistă de biciclete semnalizată corespunzător, se circulă doar pe aceasta.

-bicicliștilor le este interzis să învețe să conducă pe drumurile intens circulate, să se deplaseze fără a ține cel puțin o mână pe ghidon și ambele picioare pe pedale ori să conducă aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor stupefiante.

-bicicliștii nu au voie nici să se țină de un vehicul aflat în mers ori să fie remorcat de un altul împins sau tras ori să transporte o altă persoană, cu excepția situațiilor în care vehiculul este construit special în acest sens.

De asemenea, pentru a folosi bicicletele într-un mod sigur, vă recomandăm  să respectați normele elementare de igienă. Utilizatorii bicicletelor din sistemul de bike sharing au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problemă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *