Peste 350 milioane lei, bugetul alocat pentru alegerile locale

Prefectul Constanței Adrian Nicolaescu a participat, joi, la o videoconferință organizată de ministrul de Interne Petre Tobă pe tema apropiatelor alegeri locale. Întâlnirea a avut rolul de a stabili ultimele amănunte cu privire la modul de desfășurare a campaniei electorale și la alegerile propriu-zise.

Potrivit lui Tobă pentru alegerile locale care vor avea loc în luna iunie a fost alocată suma de 350.663.000 lei de la bugetul de stat. De asemenea, 93.000 de stampile cu ștanța votat vor fi pregătite în perioada următoare.

Peste 55.000 de jandarmi, poliţişti şi pompieri vor fi angrenaţi în acest proces electoral, iar 30.000 dintre aceştia vor activa în secţiile de votare şi structurile electorale.

În premieră, prezența la vot va fi făcută publică online, în timp real, iar pe 22 mai va fi realizat un test al sistemului, pentru a se constata eventualele probleme tehnice.

Directorul STS, Marcel Opriș, a precizat că, pentru procesul electoral, au fost instruite 33.370 de persoane, iar 32.000 dintre acestea au fost reținute pentru a participa la  procesul de votare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.