Peste 150 de arbori ornamentali, plantați în parcul Pavilionului Expozițional. Palaz: „Sper să fie un început pentru astfel de acțiuni“

După două tentative eșuate de a trece terenul adiacent Pavilionului Expozițional Constanța, din proprietatea municipiului în proprietatea Consiliului Județean Constanța (CJC), pentru a fi reabilitat, vicepreședintele CJC Claudiu-Iorga Palaz nu s-a lăsat până nu a pus în aplicare proiectul. Cei drept, planul lui Palaz nu cuprinde toată porțiunea pe care și-ar fi dorit-o, ci una mai mică, dar care aparține CJC. Este vorba de o fâșie de pământ, care se află în imediata vecinătate a Pavilionului Expozițional Constanța.

Palaz a anunțat luni că a a inițiat procedura de achiziție a 155 de arbori ornamentali, care vor fi plantați în parcul adiacent Pavilionului Expozițional Constanța. Este vorba de speciile platan (40 de bucăți), stejar roșu american (40 de bucăți) și tei (75 de bucăți). Potrivit referatului întocmit de Palaz, arborii trebuie plantați de firma care va comercializa materialul dendrologic, iar în cazul în care în primăvara anului viitor se constată că unii arbori s-au uscat, aceștia trebuie înlocuiți tot de firma care a asigurat materialul săditor.

„Sper să fie un început pentru astfel de acțiuni din partea administrațiilor constănțene!“, a declarat Palaz.

Amintim că, în toamna anului trecut, proiectul de hotărâre privind aprobarea formulării unei solicitări de trecere a terenului adiacent Pavilionului Expozițional Constanța, proprietate a municipiului, în proprietatea Consiliului Județean a fost respins de două ori în plenul reunit al instituției. Cei care s-au opus în ambele cazuri au fost consilierii județeni liberali.

pavilion

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.