Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale aplicate de către polițiștii locali în numai o săptămână

În perioada 11.06.2018 – 17.06.2018, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au acționat pe raza municipiului Constanța în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la tulburarea ordinii și liniștii publice, circulației pe drumurile publice, legalitatea lucrărilor de construcții, protecția mediului precum și pentru respectarea normelor legale în vigoare privind desfășurarea comerțului stradal ori pe plajă și a activităților comerciale.

CITEȘTE ȘI:

Încă un val de angajări la Poliția Locală Constanța. Mai multe posturi scoase la concurs

În urma verificărilor și constatărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției au fost aplicate 1.273 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 242.840 de lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare din domeniile menționate mai sus. 1.164 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate în domeniul circulației pe drumurile publice și ordinii și liniștii publice, în valoare de 174.340 lei (125 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea ordinii și liniștii publice, 3 sancțiuni pentru consumul de produse din tutun într-un spațiu public închis, 554 sancțiuni contravenționale aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil, 351 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ponderea cea mai mare a reprezentat-o staționările/opririle neregulamentare, 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018, 107 sancțiuni pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 7 sancțiuni pentru executarea de lucrări fără a deține autorizațiile și avizele necesare executării intervențiilor în domeniul public, 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor, etc).

În domeniul disciplinei în construcții și afișaj stradal, protecției mediului și activității comerciale au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale în valoare de 68.500 lei (6 sancțiuni pentru nerespectarea normelor privind legalitatea lucrărilor de construcții, 42 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 10 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor legale privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanța, 38 sancțiuni pentru acte de comerț ilicit, 12 sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor O.G nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 252/2003 privind registrul unic de control).

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă, recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale care intră în sfera de competență a Direcției Generale Poliția Locală“, precizează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “Peste 1.000 de sancțiuni contravenționale aplicate de către polițiștii locali în numai o săptămână

  • luni, 18 iunie 2018 la 16:33
    Permalink

    Probabil 95% din amenzi date pentru parcari. De un an au asteptat momentul. Adevarul e ca “afacerea” e geniala. Pui stalpi peste tot, nu mai lasi pe nimeni sa parcheze nicaieri, apoi cand oamenii o fac oricum pentru ca au nevoie, ii rupi cu amenzile. Nu-i rau.. Sa nu ai parcari la primarie, la anaf, la gara ?! E strigator la cer. Si normal ca oamenii le lasa oricum, ca trebuie.

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *