Spread the love

Autoritatea Navală Română organizează la Constanța, în perioada 18 -19 aprilie 2018, în cooperare cu Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă – EMSA, Cursul privind Serviciile Maritime Integrate pentru Statele Membre, cu utilizarea noii Interfeţe Grafice a Ecosistemului SafeSeaNet (SEG).

Potrivit ANR, cursul este susţinut de experţi din cadrul EMSA şi se încadrează în acţiunile EMSA de furnizare de asistenţă tehnică prin programe de pregătire naţionale oferite experţilor statelor membre UE. Cursul se adresează personalului Autorității Navale Române cu atribuţii privind monitorizarea navelor – VTS, MRCC şi căpitănii de port, dar şi reprezentanților altor agenții maritime naționale, Garda de Coastă, Vamă și Marina Militară. De asemenea, va oferi participanților informaţii privind serviciile maritime integrate ale EMSA (IMS) utilizate de statele membre şi organismele UE, cu scopul de a contura o imagine clară a unei game lărgite de activități în domeniul maritim.

„Serviciile Maritime Integrate oferă suport în îndeplinirea unui număr extins de atribuții vizând siguranța și securitatea maritimă, monitorizarea mediului, controlul frontierelor, apărarea, monitorizarea activităţilor de pescuit și aplicarea legislației în vigoare”, completează reprezentanții ANR.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *