Spread the love

Mari artiști, oameni de cultură sau medici remarcabili, sunt omagiați în Constanța prin plachete comemorative chiar pe fațadele imobilelor în care au locuit. Acțiunea, organizată de Primăria Municipiului Constanța și Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța, a avut loc în prezența urmașilor sau prietenilor acestor mari personalități.

În ciuda faptului că Primăria Constanța anunță că, de astăzi, sunt amplasate plachetele; TOMIS NEWS face precizarea că cele mai multe dintre ele sunt amplasate de mai multe zile.

Dan Spătaru, Oleg Danovski, Demostene Tranulis, Cella Serghi, Gheorghe Murea, Marin Ionescu Dobrogianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Bănescu și Alexandru Pesamosca au, de astăzi, plachete comemorative în semn de respect și recunoaștere a contribuției importante în domeniile în care s-au făcut remarcați.

„La demersul nostru, în clădirile în care s-au născut diferite personalități ale Constanței, indiferent de etnie, s-a luat inițiativa să avem niște plăcuțe comemorative, la fel cum a fost donat bustul lui Tranulis la Teatru, la fel cum Uniunea Elenă din România a donat bustul lui Cuza către Primăria Ploiești ș.a.m.d., continuăm demersul comemorativ”, a spus președintele comunității elene „Elpis” Constanța, Anton Traian Antoniadis, pentru TOMIS NEWS.

„În curând, și alte figuri marcante care s-au născut sau au locuit în Constanța, cum ar fi Ilarion Ciobanu, Anghel Saligny sau Hortensia Papadat Bengescu vor fi omagiate prin astfel de  plachete comemorative”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *