Persoanele din comunități marginalizate au aflat, la Constanța, cum să prevină hepatita

În fiecare an pe 28 iulie celebrăm Ziua Mondială de luptă împotriva hepatitei. Cu această ocazie, Primăria Municipiului Constanța a organizat zilele trecute un eveniment, împreună cu Fundația Baylor Marea Neagră, prin care peste 100 de persoane au participat la o acțiune de informare, în cadrul proiectului ”Măsuri integrate pentru o viață mai bună”. Vorbim despre persoane care locuiesc în arealul delimitat de străzile Soveja, Ștefăniță Vodă, Zmeurei și Badea Cârțan, care au aflat care este  stadiul actual de implementare a proiectului, dar au beneficiat și de o prezentare a modalităților prin care pot preveni boli precum hepatita. Specialiștii Baylor i-au informat pe cei prezenți cu privire la modul în care se pot ține departe de această afecțiune și cum se pot programa pentru testări gratuite. La acțiune au participat locuitori din cartierul Henri Coandă, beneficiari ai cursurilor de formare profesională, persoane înscrise în programul „A doua șansă“ sau tineri care sunt încurajați și susținuți să nu abandoneze școala, cu toții, beneficiari ai proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“, cărora li s-au alăturat și alți locuitori din arealul amintit. 

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, cod MySMIS: 114654 și este derulat de Primăria Municipiului Constanța în parteneriat cu Liceul Teoretic „Decebal“.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată studiată în care există populație aparținând minorității rome, prin sprijinirea integrării socio-economice a 600 de persoane din comunitatea marginalizată rezidentă în zona de intervenție ce înglobează și campusul social Henri Coandă“, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

În cadrul proiectului sunt utilizate măsuri integrate de îmbunătățire a nivelului de educație în rândul preșcolarilor și elevilor romi și neromi, de stimulare a capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a celor care intenționează să demareze o activitate pe cont propriu, precum și de creștere a accesului la servicii sociale și de asistență medicală de înaltă calitate.  Proiectul are valoare totală de 11.971.625,55 lei, din care 10.119.696,72 lei valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European, 1.583.488,31 lei valoare totală eligibilă nerambursabilă din bugetul național și 268.440,52 lei contribuția beneficiarului. Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni, în intervalul 16 februarie 2018 – 15 februarie 2021.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *