Persoanele de peste 65 de ani, păsuite de MAI. Vela anunță izolare obligatorie cu… o mulțime de excepții

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, marți, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne Marcel Vela și ministrul Sănătății, Victor Costache. După ședință, Klaus Iohannis a anunțat faptul că va fi instituită izolarea obligatorie printr-o Ordonanță Militară. Iohannis a precizat că această Ordonanță va intra în vigoare de miercuri, 25 martie. Accentul a fost pus de șeful statului pe faptul că persoanele cu vârste de peste 65 de ani intră în izolare obligatorie.

A fost nevoie de două intervenții guvernamentale pentru clarificarea ultimului aspect. Premierul Ludovic Orban, ieșit chiar marți din izolare, a precizat faptul că aceste persoane nu vor fi în izolare totală și obligatorie, ci „va exista un interval orar în care pot pleca de la domiciliu, pentru cumpărături sau… o plimbare”.

Marți seară, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, alături de secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu, a precizat faptul că intervalul orar este 11:00 – 13:00, cu o serie de excepții.

„Cei care sunteți în carantină sau izolare vă vorbim în calitate de părinți, bunici sau fii. Ne aflăm și noi în situația dvs., care nu și-au văzut cele mai dragi ființe de mai multe zile. Responsabilitatea este cea mai importantă în aceste zile. Comportamentul nostru va face diferența în zilele ce vor urma. (…) Polițiștii și jandarmii sunt eficienți. Sunt încă foarte mulți români care nu conștientizează pericolul la care se expun și la care, din păcate, expun alți cetățeni nevinovați. Așadar, MAI a emis Ordonanța Militară nr. 3/2020”, a spus Marcel Vela.

Potrivit ministrului, Ordonanța Militară intră în vigoare miercuri, 25 martie, de la 12:00. În ceea ce privește persoanele cu vârste de peste 65 de ani, acestea au voie să părăsească domiciliul în intervalul 11:00-13:00, doar pentru cumpărături, asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, îngrijirea unui minor sau alte persoane vârstnice sau cu dizabilități. De asemenea, părăsirea domiciliului se poate face și în afara acestui interval, doar pentru activități profesionale, precum cele agricole.

Marcel Vela a mai precizat faptul că se interzic „toate activitățile de echipă”, precum… fotbal. Această activitate este interzisă.

Similare:

Cursă CONTRACRONOMETRU pentru echipamente medicale! Orban: „Am avut contracte care NU au fost onorate”

ORDIN: Se SUSPENDĂ internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente medicale care NU reprezintă urgență

Intră în vigoare măsurile dispuse în Ordonanța Militară. Ce este INTERZIS pentru cetățeni și care sunt RECOMANDĂRILE autorităților

Polițiștii și jandarmii constănțeni au început să dea amenzi. „Nerespectarea izolării la domiciliu poate aduce și ÎNCHISOAREA de la 6 luni la 2 ani”

Măsuri și mai DURE: Se ÎNCHID mall-urile! Vela (MAI): „Recomandăm EVITAREA formării grupurilor mai mari de 3 persoane!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *