Persoanele care refuză un loc de muncă își iau adio de la ajutorul social! Vișan (PSD Constanța): „Se încurajează astfel mersul la muncă și nu statul acasă“

Între discuții pe marginea modificării Codurilor Penale și lozinci împotriva PSD, în Parlament a trecut aproape neobservat un proiect de lege menit să-i pună la punct pe cei care preferă să stea cu mâna întinsă la stat în loc să muncească. Concret, la finele lunii iunie, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat un proiect de lege potrivit căruia persoanele care refuză un loc de muncă își vor pierde dreptul de a mai primi ajutor social.

CITEȘTE ȘI:

Ajutorul social se schimbă? „Se interzice achiziționarea de țigări, alcool sau valorificarea prin transformarea în bani”

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, iniţiat de parlamentarii Puterii, a fost adoptat cu 274 de voturi „pentru“, 2 abţineri și 4 voturi „împotrivă“.

„Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social”, se arată în propunerea legislativă.

Deputatul constănțean George Vișan consideră că această măsură va stimula creșterea forței de muncă și va încuraja angajarea persoanelor beneficiare de ajutor social.

„Conform datelor de la Ministerul Muncii sunt peste 25.000 de persoane care beneficiază de ajutor social fără să își caute un loc de muncă de mai bine de 10 ani. Prin această lege refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutor social. Se încurajează astfel mersul la muncă și nu statul acasă, o măsură binevenită în contextul crizei de forță de muncă calificată cu care se confruntă angajatorii” a spus deputatul Vișan.
Legea adoptată de Camera Deputaților a fost promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial. În acest fel, prin intrarea în vigoare a acestei legi este dinamitată ideea lansată de opoziție în mediul online potrivit căreia actuala putere, PSD și ALDE, încurajează ne munca”, a spus George Vișan.

CITEȘTE ȘI:

Parlamentul, sufocat de inițiative privind stimularea forței de muncă

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*