Spread the love

De aproximativ două luni, la Mangalia se desfășoară o campanie de demolare a garajelor. Opoziția locală nu privește cu ochi buni această inițiativă, pe care o consideră ilegală și, mai rău, provocatoare de boli îngrozitoare.

Consilierul local ALDE, Nicolae Moroianu, a organizat, joi, la Constanța, o conferință de presă, alături de fostul primar de la Cernavodă, consilierul local Mariana Mircea și a detaliat ceea ce se întâmplă la Mangalia. Moroianu este vehement, întrucât, din propriile sale declarații, reținem că intenționează să candideze la Primăria Mangalia și, în acest sens, așteaptă decizia partidului.

CITEȘTE ȘI:

„Încă așteptăm hotărârea partidului în acest sens și eu sper în continuare în alianța PSD – ALDE; pentru că aritmetica votului este diferită de la o localitate la alta, la Mangalia, cel mai bine ar fi ca alianța să aibă un singur candidat sau să formăm o alianță din mai multe formațiuni, care să sprijine un singur candidat, având în vedere faptul că alegerile sunt într-un singur tur”, a spus Moroianu.

În altă ordine de idei, consilierul local mangaliot a tras un semnal de alarmă destul de îngrijorător: prin demolarea garajelor, se eliberează în aer cantități de azbest, care, în timp, pot declanșa cancerul pentru cei care intră în contact cu substanța.

„Un dezastru ecologic și un atentat la sănătatea publică: se demolează garajele! S-au demolat peste 1.000 de garaje, domnul primar a dat o dispoziție prin care și-a arogat dreptul de a demola fără autorizație de demolare. Noi am sesizat prefectura, dacă ar fi emis autorizație de demolare, cum este legal, ar fi avut nevoie de un aviz de la mediu! Majoritatea garajelor au avut acoperiș de azbest și sunt tone de azbest fărâmate, călcate în picioare, dispersate în atmosferă! (…) Sunt tone de azbest cu aceste grămezi, sunt și lângă gardurile școlilor. Domnul primar nu știu dacă este atât de afectat, copiii domniei sale fac școala la Constanța. Este un rău ireversibil produs la Mangalia, stațiune turistică balneoclimaterică de interes național. (…) Comunitatea europeană pune accent pe gradul de azbest și pe gradul de periculozitate. Dacă inspiri aceste fibre, între 5 și 15 ani se produce cancer! (…) Societatea pe care Primăria a angajat-o pentru a demola aceste garaje, trebuia să urmeze niște reguli în aceste demolări. Eu în comisia economică și de turism am pus o întrebare domnului viceprimar în legătură cu acest aspect și ni s-a spus că Primăria a pus în vedere societății care demolează să respecte legalitatea. Se vede că nu au controlat. Noi avem multe sesizări și trăim acolo!”, a spus consilierul Moroianu.

Consilierul local ALDE Mangalia, Nicolae Moroianu

De partea cealaltă, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a arătat dezgustat de afirmațiile consilierul local al ALDE.

„Deja intrăm în zona ridicolului dacă mă întrebați pe mine și pe acel domn nu îl cunosc! Nu știu cine este… Nici el nu știe cine este! Dacă îl întrebați cine este și care e rolul lui în viață, nici el nu știe să vă răspundă! Cât au fost garaje timp de 30 de ani nu erau nocive? Acum, dintr-o dată, că le luăm… Ceea ce vrem să construim, să facem, este promovarea turismului în zonă, nu ceea ce spun niște indivizi. L-ați numit domn, eu nu aș putea să îl numesc domn și să comentez acum ce a debitat el… Acel individ știe că RAJA are conducte cu azbest? La cum aruncă el afirmații, intră oamenii în panică. Ce măsuri vrea să luăm?”, a spus primarul Cristian Radu, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *