Percheziţii în Bucureşti şi Constanţa într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2,5 milioane de lei

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice fac marţi 6 percheziţii, în Bucureşti şi Constanţa, la mai multe persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 2.500.000 de lei, prin infracţiuni economice.

La data de 20 octombrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale efectuează 6 percheziţii domiciliare, în Bucureşti (4) şi Constanţa (2) şi pun în aplicare 5  mandate de aducere.  Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal de evaziune fiscală, cu prejudiciul de peste 2.500.000 de lei, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, transmite IGPR.

Din materialul probator administrat până în prezent au rezultat indicii că persoanele cercetate ar fi constituit un circuit format din mai multe societăţi comerciale, o parte dintre acestea de tip „fantomă”, în scopul sustragerii de la plata T.V.A şi a impozitului pe profit.

Sumele de bani ar fi provenit din activităţi economice concentrate în jurul unor licitaţii privind lucrări de reabilitare, modernizare şi amenajare a unor obiective deţinute de o instituţie”, adaugă IGPR.

Persoanele cercetate vor fi duse la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.