PERCHEZIȚII DNA: Coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriul Mangalia şi mai multe asistente medicale, printre suspecți

Cel puţin patru persoane sunt vizate de percheziţiile de la Mangalia ale procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, printre acestea aflându-se coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriului Balnear şi asistente medicale care au activat şi la centrul respectiv. Managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan, a declarat pentru News.ro, că mandatele de percheziţie sunt pe numele mai multor angajaţi ai unităţii medicale, dar care îşi desfăşoară activitatea şi în centrul de vaccinare de la Sanatoriul Balnear.

Mandatele de percheziţie sunt pe numele câtorva colegi care îşi desfăşoară activitatea în centrul de vaccinare al oraşului, de la Sanatoriul Balnear. Ei sunt angajaţi ai spitalului şi probabil organele de cercetare penală verifică toate locuri unde îşi desfăşoară activitatea”, a afirmat Alina Dan.

Ea a precizat că ar fi cel puţin patru persoane vizate de aceste percheziţii, un medic, care este coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriul Balnear Mangalia şi asistente medicale de pe diferite secţii ale unităţii spitaliceşti. De asemenea, percheziţii au loc şi la Sanatoriul Balnear Mangalia şi la locuinţele persoanelor vizate de anchetatori.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”, anunţă DNA.

În cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, auloc percheziţii domiciliare în 52 locaţii, situate pe raza judeţelor Suceava şi Constanţa, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, precizează reprezentanţii DNA.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.