Pentru USR Constanța, lucrurile sunt clare: Regulamentul zonei peninsulare trebuie SUSPENDAT! Chițac nu dă NICI UN PAS înapoi

Vineri seară a avut loc o nouă rundă de discuții între antreprenorii din zona peninsulară și mediul politic. De data aceasta, pentru a treia oară mai exact, este vorba de cei de la USR. Amintim că USR-iștii constănțeni s-au opus regulamentului zonei peninsulare. După discuția din această seară, la care au participat aproape toți consilierii locali, plus parlamentarii Stelian Ion și Remus Negoi, concluzia la USR e clară: regulamentul este aproape imposibil de amendat și trebuie suspendat pentru o perioadă determinată de timp, așa cum ne-a precizat președintele organizației județene, Dumitru Caragheorghe:

La noi e practic a treia oară când ne vedem. A durat mai bine de două ore discuția de astăzi. Oamenii s-au plâns, dar noi le știm deja amendamentele. După cum se știe, noi nu am votat proiectul! Căutăm să discutăm din nou cu cei din PNL pentru a suspenda regulamentul pentru o perioadă determinată, să zicem șase luni… Din ce s-a vorbit în această întâlnire, cam toate plângerile sunt fundamentări. Nu au fost exagerări. Probabil pe zeci de pagini de amendamente sunt și exagerări, dar regulamentul trebuie suspendat clar. Nu poate fi amendat. El trebuie să fie, într-o primă fază, mai uman, apoi în funcție de rezultate se introduc și o serie de restricții”, a spus Dumitru Caragheorghe, pentru TOMIS NEWS.

Mâine seară cei din peninsulă se vor întâlni cu consilierii PSD. Amintim că ieri s-au întâlnit cu liberalii constănțeni. La scurt timp după întâlnirea din această seară, a reacționat și primarul Constanței, Vergil Chițac, care a precizat faptul că este deschis la dezbateri, nu și la negocieri. Cu alte cuvinte… vorbiți cât vreți, pentru că rămâne tot ca mine:

Dragii mei, mă bucură faptul că proiectele pentru Constanța suscită dezbateri. Asta înseamnă că formăm o societate activă, care dă semne că nu vrea să repete greșelile ultimilor 20 de ani. Sunt un om al dialogului și cred că acesta este cel mai sănătos mod prin care putem progresa. Noul regulament privind accesul în Zona Peninsulară este un bun exemplu în acest sens. Deși s-a aflat în dezbatere publică conform legii și am ținut seama de multe dintre propunerile cetățenilor, acesta continuă să reprezinte un punct de interes pe agenda multora dintre dumneavoastră.Nu îmi place să mă joc cu vorbele. Voi lucra alături de echipa mea din Primărie pentru a reda centrul vechi pietonilor, nu mașinilor. De asemenea, vom sprijini financiar proprietarii să refacă fațadele clădirilor pe care le dețin. Acestea sunt obiective esențiale de la care trebuie să plece orice discuție. Așadar, avem punctul de plecare și știm cu exactitate unde vrem să ajungem. Dacă propunerile dumneavoastră, ori cele ale proprietarilor de clădiri sau de restaurante din centru converg în jurul aceleiași cauze, sunt deschis să dezbatem, constructiv, cum putem să ajungem în acel punct cât mai rapid și mai sănătos posibil. Și țin să subliniez foarte clar această nuanță: sunt deschis dezbaterilor, în niciun caz „negocierilor”.Constănțeni, sunt conștient de faptul că niciodată nu va fi toată lumea mulțumită. Este împotriva naturii să se întâmple asta într-o societate democratică. Nici la Oradea nu au fost mulțumiți oamenii când orașul s-a transformat într-un șantier. Nici la Cluj, nici la Sibiu. Dar priviți că, în cele din urmă, răbdarea le-a fost răsplătită. Ei deja au ceea ce noi abia ne apucăm să construim. Dar vă asigur că exemplul lor va fi urmat și aici, iar Constanța se va pune pe picioare”, a transmis Vergil Chițac.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *