Pentru Lucia Varga (candidat PNL) constănțenii sunt niște tâmpiți: Nu vrea, dar de fapt vrea șosea de coastă!

Deputatul Lucia Varga candidează la Constanța, pentru Senat, din partea PNL. „Aterizată” din Bihor printr-o combinație politică mai puțin onorabilă pentru un partid care lălăie în spațiul public că s-a reformat, Varga este și unul dintre punctele slabe ale partidului în această campanie electorală. Adversar de notorietate al Constanței în general și al proiectelor de pe litoral în particular, Lucia Varga a călcat pe bec tocmai în debutul campaniei sale.

Când candidezi  „pentru oraș” și nu pentru județ și ți-au murit lăudătorii: „Sunt printre cei mai buni specialiști”

Marți, alături de candidatul la Camera Deputaților, George Niculescu, Lucia Varga a întreținut o conferință de presă în cel mai politicianist stil posibil. De altfel, nici nu s-a deranjat să ne arate că nu i-au murit lăudătorii.

„PNL are specialiști la nivel național pe diverse domenii. Printre cei mai buni specialiști pe care-i avem, fără lipsă de modestie, sunt și eu, sunt specialist în probleme de protecția mediului și dezvoltare durabilă. Când vorbim de dezvoltare durabilă, vorbim de dezvoltare economică, cu protecție socială și cu grijă față de problemele de mediu. Constanța are foarte multe probleme de mediu și expertiza pe care o am poate fi un plus de valoare pentru echipa din care fac parte, astfel încât după un mandat de patru ani de senator în echipa PNL Constanța, să soluționăm problemele de mediu ale acestui oraș (sic!) și, în același timp, să creăm locuri de muncă și să sprijinim dezvoltarea durabilă a Constanței”, a spus Lucia Varga, într-un soi de introducere.

Despre modul în care Lucia Varga a ajuns candidat la Constanța TOMIS NEWS a scris pe larg AICI AICI sau AICI.

Lucia Varga a măturat pe jos cu Gheorghe Dragomir!

Bâlbâielile politicianiste ale Luciei Varga sunt cea mai mică problemă. Deputatul PNL are o problemă și în privința limbajului dublu. TOMIS NEWS relata despre cum, pe 28 iunie a.c., Lucia Varga răcnea de la tribuna Parlamentului ÎMPOTRIVA proiectului privind șoseaua de coastă a Constanței. Astăzi, Lucia Varga, într-un ziar de precampanie, susține sus și tare că este PENTRU respectivul proiect! Am abordat această problemă în conferința de marți și deputatul PNL a încâlcit o poveste la care apelează orice politician amator: „dacă prima dată am fost împotrivă, a doua oară voi susține și voi spune că n-am susținut prima dată că e o treabă de lege și eu sunt cu legea”. Iată ce-a ieșit:

„România nu își poate permite să distrugă patrimoniul natural pe care îl are. România a demarat un proiect de lărgire a suprafeței plajelor și are, în continuare, dreptul până în 2020 astfel încât pe toată coasta să avem plaje largi, atractive, cu care să putem să dezvoltăm activitatea de turism. Nu ne putem permite să încălcăm legislația europeană, pentru că am primit infringement dacă am fi distrus plajele și să luăm bani europeni să le lărgim. Susțin însă un proiect de realizare a unei șosele de coastă, ca axă de dezvoltare economică a coastei Mării Negre, însă acest proiect nu îl susțin dacă el încalcă legea și nu îl susțin dacă afectează mediul marin. Am însă soluții și le-am comunicat, dar au fost ignorate, pentru realizarea acestui proiect fără a afecta mediul marin, fără a risca infringement și fără a umbla pe la organele de anchetă. Dacă acel proiect de coastă ar fi fost un proiect legal, care nu risca o penalitate de la UE, ceilalți miniștri de la PSD l-ar fi pus în practică, Nemirschi, Rovana Plumb. Acel proiect, așa cum a fost el proiectat, nu este unul care să asigure o axă de dezvoltare economică a coastei, ci este la limita legii, dacă nu ilegal. (…) Am expertiza profesională, avem soluția, comisia de mediu, vrem o șosea de coastă, dar nu una care să satisfacă niște interese locale, ci o șosea care să fie o axă de dezvoltare pentru activități de turism, de acvacultură, economice care să nu polueze Marea Neagră. Orice degradează plajele… există soluții, există o lege în conformitate cu directiva europeană privind protejarea mediului marin, e în vigoare, de ce să intervin cu un proiect de lege ca să facem o excepție? Înseamnă că vrem să încălcăm legea în vigoare! Atunci când s-a stabilit clar că pe banda litorală nu ai voie să faci construcții, ne rămân două soluții: să extindem zona sau să găsim o soluție tehnică pentru a nu afecta acei 30-100 de metri”, a precizat Lucia Varga.

img-20161110-wa0008

 

Nu este vorba nicidecum de o „problemă legislativă”, ci pur și simplu de limbaj dublu. Revenind la declarațiile din 28 iunie a.c., Lucia Varga susținea exact așa: „chiar și construcția unui drum, riscă să ducă România în procedură de infringement și riscăm să nu mai primim fonduri pentru consolidarea falezei”, deci nici vorbă de „două soluții”, una așa și alta altfel.

Pe de altă parte, Lucia Varga ne-a mai precizat marți: „de ce să intervin cu un proiect de lege ca să facem o excepție?”, astfel lovind în șeful său de partid, președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, întrucât printre inițiatorii șoselei de coastă sunt parlamentarii constănțeni Eduard Martin, Alexandru Mazăre, răposatul Corneliu Dida (toți PSD), Gelil Eserghep (atunci PRM) sau Puiu Hașotti și… Gheorghe Dragomir!

Propunerea legislativă privind completarea şi modificarea OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere cu modificările şi completările aduse de Legea 280/2003 datează din 2008 și propune modificarea art. 35 (1), care, în noua formulă, ar însemna așa:

„Autorizarea de construire de noi șosele în banda litorală de 50-150 m paralelă cu linia țărmului sau în zonele protejate este interzisă, cu excepția unui drum de-a lungul falezei de nord a municipiului Constanța, între stațiunea Mamaia și Centrul Istoric al municipiului Constanța, cu avizul Comitetului Național al Zonei Costiere”.

Potrivit inițiatorilor, proiectul ar fi benefic și din alte considerente, precum „în ceea ce privește protecția mediului prin consolidarea falezei și stoparea procesului de eroziune”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *