Spread the love

În acest sfârșit de săptămână vor avea loc două reprezentații ale celei mai recente producții a Teatrului de Stat Constanța- spectacolul Billy șchiopul de Martin McDonagh, o comedie neagră despre dragoste și cruzime.  Evenimentele sunt programate vineri, 14 iunie și sâmbătă, 15 iunie, începând cu ora 19.00, la sediul Teatrului de Stat Constanța din Bulevardul Ferdinand Nr. 11. Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni. Personajul principal, insă, este limbajul.

„E un text despre cum oamenii simpli, neștiutori în ale corectitudinii politice, folosesc limba ca să exprime ce gândesc, nu ca să ascundă ce gîndesc”, spune Vlad Massaci, regizorul spectacolului.

Billy este schilodul din Inishmaan, cel tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate de celelalte personaje, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți. De fapt, relațiile dintre toate personajele sunt fruste, cu replici dure, fără menajamente. O comunitate de oameni pentru care nu doar că nu există corectitudine politică, dar chiar elementara bună-cuviință este suspendată deseori. Și totuși aceasta este doar aparența, ceea ce ne determină să evaluăm mai atent alternativa din comunitățile „civilizate”, în care sub corectitudine formală, politețe sau lingușiri se ascund pragmatismul rece și lupta crudă pentru supraviețuire. Autorul textului, Martin McDonagh, este un scenarist britanic irlandez, regizor și unul dintre cei mai apreciați dramaturgi ai timpului nostru, a cărei operă se întinde pe parcursul a două decenii. Ca dramaturg este apreciat pentru umorul său negru absurd și spiritul incendiar care provoacă de fiecare dată estetica teatrului modern. Spectacolul Billy șchiopul se bucură de o distribuție remarcabilă: Nicodim Ungureanu (Johnnypateenmike), Vlad Bîrzanu / Vlad Lință (Billy), Laura Crăciun (Kate), Mirela Pană (Eileen), Mihai Sorin Vasilescu (Mammy), Marian Adochiței (Babbybobby), Andrei Cantaragiu (Doctorul), Otilia Nicoară (Hellen), Mircea Siromașenco (Bartley).

Biletele pentru aceste spectacole pot fi achiziționate ONLINE, de pe platforma MYSTAGE.ro – www.mystage.ro sau direct de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanţa, la următoarele prețuri: 40 lei (lojă și stal), 10 lei (bilete pentru elevi, studenți, pensionari). Detalii și rezervări: 0241.488.247. / 0371.442.592. Programul agenției de bilete: luni: 09:00 – 17:00 // joi – duminică: 11:00 – 19:00.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *