Pe repede înainte: opt proiecte pe lista suplimentară a Guvernului! Investiții și la Constanța

Ședința de joi a Guvernului s-a desfășurat într-un registru ciudat, cu componente halucinante: au fost introduse opt noi proiecte strategice de investiții, din care fac parte 30 de noi stații de metrou, o nouă hidrocentrală pe Dunăre sau o cale ferată de mare viteză. Investițiile urmează a fi pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză.

Nici Constanța nu a fost ocolită de valul de dezvoltare amuzant de la Guvern și vorbim aici de extinderea Portului Constanța prin „construirea unor terminale suplimentare de operare poate deveni un important punct de atracție pentru investitori și creează premisele pentru operarea de nave de mare capacitate, va conduce la creșterea capacității de transport maritim pentru pasageri și mărfuri, implicit la creșterea volumului schimburilor comerciale”.

De asemenea, se va construi un sistem de resorturi de lux la Marea Neagră – New Costinești, după cum urmează: „Realizarea de noi spații de cazare la standarde occidentale, prin valorificarea a aproximativ 2,5 km de plajă la Marea Neagră, din zona Costinești – 23 August, va conduce la dezvoltarea economică a zonei, la atragerea de investiții adiacente și, implicit, a turiștilor autohtoni și străini”.

Proiectul constă în construirea a patru resorturi de lux, pe o suprafață totală de peste 800 de hectare de teren, dar și a opt hoteluri de 5 stele cu peste 4.000 de camere.

De asemenea, se va realiza construcția unei rețele de drumuri județene care să facă conectarea noii stațiuni de agrement cu drumul național DN39.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Consiliul Județean și-a prezentat raportul de activitate pe 2017. Țuțuianu: „Nu pot să spun că sunt mulțumit 100%. Nici de mine nu sunt, așa că voi cere mai mult!” Lungoci a atacat fosta administrație

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *