Pe primarul Chițac iar l-au lovit ideile: „Luăm în calcul prime pentru asociațiile de proprietari ca să-și cumpere unelte să facă curat”

Faptul că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, este rupt de orice realitate nu mai este un secret pentru nimeni. După ce a anunțat organizarea comitetelor de cartier, din vremea societății multilateral dezvoltate – atât de dragă domniei sale, edilul Constanței propune marți o nouă trăsnaie: prime pentru asociațiile de proprietari, ca să-și cumpere greble și alte cele, ca să facă curat… Aflat în concediu, Vergil Chițac susține sus și tare că aberația în cauză reprezintă o recompensă pentru constănțeni:

Pentru a fi o comunitate puternică este nevoie ca orice constănțean să se implice în viața orașului. Gestionând activitatea Primăriei, am înțeles că un aspect important este contactul permanent cu cetățenii. Luna trecută, în fiecare weekend, eu și echipa mea ne-am întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, mergând în cartiere, aproape de oameni. De comun acord cu cei pe care i-am întâlnit, am stabilit să constituim grupuri de lucru, sub forma unor comitete, care să ne ajute să punem în practică obiectivele comune ce țin de bunul mers al cartierului și per ansamblu al întregului oraș. În ultimii 20 de ani au fost situații în care s-a ignorat legea sau hotărârile consiliului local în privința îndatoririlor ce revin cetățenilor, tocmai de aceea consider că este necesar să găsim o cale de a-i încuraja pe oameni să accepte responsabilitatea prezentului pentru a se bucura de schimbarea în bine a viitorului. Din acest motiv, am demarat elaborarea unui proiect de recompensare a asociațiilor de proprietari pentru colectarea selectiva și pentru întreținerea spațiilor verzi. Luam în calcul plata unor prime pentru fiecare asociație ce își îndeplinește obiectivele de reciclare, așa cum au fost stabilite la nivelul întregii comunități europene din care facem parte. Sumele de bani vor putea fi exclusiv folosite pentru îmbunătățirea spațiilor de folosință comună ale asociației. Pentru întreținerea spațiilor verzi vom oferi prime în vederea achiziționării celor necesare desfășurării acestei activități. Vom căuta o soluție să extindem acest program la nivelul întregului oraș, astfel încât, fie că vor recicla, fie că vor contribui la înfrumusețarea orașului, constănțenii vor fi răsplătiți. Voi continua comunicarea față în față cu cetățenii, ca să hotărâm împreună prioritățile pentru fiecare comunitate în parte. Aveți încredere!”, a transmis Vergil Chițac.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Pe primarul Chițac iar l-au lovit ideile: „Luăm în calcul prime pentru asociațiile de proprietari ca să-și cumpere unelte să facă curat”

  • miercuri, 4 august 2021 la 15:47
    Legătură permanentă

    Imi place acest primar . E preocupat cum sa reușească sa mai stoarcă și ultimul leuț de la cetățeanul de rand cu aceste parcări, mai nou vad ca vrea sa ne întoarcem și la munca patriotica . Pai dacă iei atâția bani din orice și pentru orice face constănțeanul de rand , îl mai pui și la munca ? Pai ce faci cu banii încasați? Probabil atribui lucrări firmelor căpușe care te au pus în acest post .
    Am văzut diverși primari, care au mai băgat la buzunare dar au mai făcut cate ceva și pentru societate , i am văzut și pe aceea care nu au făcut mai nimic pentru acest oraș, dar nici nu au împovărat măcar cetățeanul. Dar acest primar e primul care l vad ca nu face nimic pentru oraș , în schimb cauta diverse metode sa stoarcă băni din orice de la omul de rand. Pe asta nu o văzusem. Halal om, amintește ti ca te naști din niște părinți, niște oameni de rand pe care ar trebui sa I reprezinți nu sa I jecmanesti !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *