Pe picior de plecare, ambasadorul Zuckerman îl laudă pe ministrul Stelian Ion: „Am discutat despre noi inițiative pe tema statului de drept”

Ambasadorul Statelor Unite la București, Adrian Zuckerman, a fost rechemat la post. Într-o ultimă inițiativă în România, ambasadorul s-a întâlnit sâmbătă cu ministrul Justiției, Stelian Ion, la adresa căruia a avut o serie de cuvinte de laudă. Zuckerman, pe parcursul mandatului său, a fost un apropiat fățiș al partidelor de dreapta și, cu prilejul acestei ultime întâlniri, a precizat că ministrul constănțean „va continua și va construi plecând de la eforturile și realizările incredibile ale fostului ministru al justiției Predoiu cu privire la aprofundarea aplicării principiului statului de drept”:

România își continuă drumul pe o cale strălucită și optimistă. Miercuri, împreună cu adjunctul meu, David Muniz și cu Scott Kerin de la Departamentul de Justiție am avut plăcerea și onoarea profesională de a ne întâlni cu noul ministru al justiției, domnul Stelian Ion și cu o parte din membrii de la conducerea echipei sale. A fost o întâlnire detaliată și productivă, în care am discutat despre cooperarea extrem de solidă dintre mărețele noastre țări, stadiul mai multor propuneri în curs de lucru și despre noi inițiative pe tema statului de drept. Sunt încrezător că Ministrul Ion va continua și va construi plecând de la eforturile și realizările incredibile ale fostului ministru al justiției Predoiu cu privire la aprofundarea aplicării principiului statului de drept. Ministrul Ion, în calitate de parlamentar, și-a condus colegii în lupta împotriva forțelor corupției și a militat pentru consolidarea statului de drept. În calitate de ministru al justiției, așa cum îl cunosc, va folosi toate resursele de care dispune pentru a continua această luptă. România și Statele Unite au o legătură incredibil de puternică și specială. În timpul întrevederii noastre, am reiterat această legătură și angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura că infracțiuni precum crima organizată, corupția endemică, traficul de persoane și infracțiunile legate de drepturile de proprietate intelectuală nu vor fi tolerate în România. Standardele „toleranță zero” la care au aderat în trecut Ministrul Predoiu și Ministrul Vela continuă să fie aceleași standarde aplicate și de Ministrul Bode și Ministrul Ion. Îi aplaud pentru acest lucru. A luat sfârșit vechea domnie a corupției, nepotismului și criminalității organizate, care încerca să fure speranța și viitorul generațiilor de români. Statul de drept a fost consolidat în România și în continuare viitorul său este unul strălucit. În ultimele săptămâni, în timpul mai multor întrevederi cu membri ai guvernului din noua coaliție, am rămas impresionat de cooperarea dintre ministere și continuitatea perfectă a inițiativelor anterioare. România și Statele Unite sunt cele mai bune prietene; mi-a făcut plăcere să reiterez, în fața Ministrului Ion, angajamentul nostru de a sta umăr la umăr cu poporul român, pe calea progresului”, a transmis Zuckerman.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *