Pe mâna rușilor: ExxonMobil negociază cu Lukoil vânzarea participației din perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră

Premierul Ludovic Orban spunea, la sfârșitul anului trecut, că nu știe nimic despre ce intenționează americanii de la ExxonMobil să facă cu perimetrul petrolifer Neptun Deep din Marea Neagră. Ceea ce nu știa premierul României a aflat luni: americanii negociază cu ruşii de la Lukoil şi cu polonezii de la PGNiG vânzarea participaţiei de 50% din perimetrul petrolifer Neptun Deep din Marea Neagră.

CITEȘTE ȘI:

Pe 19 noiembrie, Adrian Volintiru, directorul general al Romgaz, declara că societatea analizează posibilitatea de a prelua o participaţie de 15-20% din proiectul Neptun din Marea Neagră, după ce consultantul care se ocupa de ieșirea Exxon din România a contactat producătorul român de gaze pentru începerea negocierilor.

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, afirma în acele zile că Romgaz ar trebui să analizeze oportunitatea de a prelua participaţia ExxonMobil în proiectul Neptun din Marea Neagră, în cazul în care americanii se vor retrage.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze. Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.