Spread the love

Continuând tradiția, începută în 2004, cu implementarea primului proiect european „RETE CLAS”, în care au fost implicați parteneri din România, Serbia-Muntenegru, Croația și Bosnia-Herțegovina ce a avut că scop realizarea unei rețele de centre locale și de asistentă și servicii pentru IMM-uri, Patronatul Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii Constanța anunță, miercuri, lansarea unui nou proiect transnațional. Proiectul „Women in Business”, finanțat prin Programul transnațional „Dunărea” 2014 – 2020 are că parteneri organizații din Bulgaria, Austria, Germania, Slovenia, Ungaria și Moldova. La recomandarea Patronatului IMM Constanța, în proiect a fost inclus că partener și Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității Ovidius.

Președintele Patronatului IMM Constanța, Iulian Gropoșilă, spune că scopul principal al proiectului este acela de a stimula antreprenoriatul feminin și de a motiva, educa și sprijini tinerele femei dispuse să-și înceapă și să-și dezvolte propriile afaceri, prin crearea unei rețele transnaționale, ceea ce va conduce la dinamizarea mediului antreprenorial din regiunea Dunării. În cadrul proiectului se vor înființă patru centre pentru antreprenoriat care vor funcționa în cadrul universităților partenere. Centrele vor sprijini tinerele femei prin furnizarea de programe de mentorat, oportunități de networking, concertare personalizată, consultanță. Într-o atmosferă creativă și interactivă vor avea loc discuții zilnice și evenimente lunare având că subiecte provocările și succesele femeilor antreprenor. Aceste Centre vor acționă că o “organizație de graniță” a cunoștințelor, a învățării și a informațiilor care facilitează comunicarea între tinerele femei, experți, universități, institute de cercetare și IMM-uri.

„Din experiență mea, femeile antreprenor demonstrează o mai mare adaptabilitate la condițiile pieței și sunt mult mai determinate în demersul lor antreprenorial. Am convingerea că prin acest proiect va crește număr femeilor antreprenor, ceea ce va aduce mai multă prosperitate în regiunea dunăreană“, a declarat președintele Patronatului IMM Constanța, Iulian Gropoșilă.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *