Patrimoniul cultural constănțean, în atenția Consiliului Județean. Bugetul MINAC, rectificat; protocol de colaborare pentru salvarea cetății Histria

Consilierii județeni s-au reunit, miercuri, în ultima ședință ordinară din acest an. Printre proiectele dezbătute și votate, s-au regăsit mai multe care privesc patrimoniul cultural al județului Constanța. Astfel, a fost adoptat proiectul privind modificarea protocolului de colaborare între Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, Institutul Național al Patrimoniului și județul Constanța, referitor la protecția și valorificarea patrimoniului cultural.

cjc

Amintim că CJC și-a propus salvarea sitului arheologic de la Histria și, încă din vara anului 2016, a început pregătirea proiectului în acest sens, alături de INP și IA „Vasile Pârvan”.

„Reprezentanții celor două institute au asumat ca INP să asigure suport de specialitate pentru realizarea proiectului, iar CJC să suporte contravaloarea rezultată în urma contractelor ce se vor semna ulterior și, pe baza unui parteneriat, împreună să participe la realizarea proiectelor europene. Ulterior semnării protocolului de colaborare, s-a decis realizarea Temei de proiectare și a Notei conceptuale de către INP și IA „Vasile Pârvan”. În acest sens, a fost întocmit actul adițional”, precizează președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, în expunerea de motive a proiectului adoptat miercuri.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost adoptată și rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, din care reținem că instituția înregistrează creșteri ale veniturilor proprii și, astfel, a putut, printre altele, să achiziționeze materiale pentru reparații la muzeul Adamclisi ș.a.m.d. Totodată, MINAC va primi în această perioadă suma de 160.000 lei, pentru desfășurarea în bune condiții a proiectului ARCHIVE (2015 – 2017).

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *