Patriarhul Kirill: „Rusia NU a atacat pe nimeni. Și-a apărat doar granițele!”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, care a susținut agresiunea împotriva Ucrainei, susține că Federația Rusă nu a atacat niciodată pe nimeni. Cu toate acestea, patriarhul a clarificat că Federația Rusă „și-a apărat doar granițele”, relatează agenția de presă controlată de Kremlin – RIA Novosti. Potrivit acestuia, Rusia, care poartă un război brutal împotriva Ucrainei de aproape 3 luni, nu vrea să se războiască cu nimeni.

„Nu vrem să luptăm cu nimeni, Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni. Este uimitor că o țară mare și puternică nu a atacat pe nimeni, și-a apărat doar granițele”, a spus el în timpul serviciului religios.

În ciuda pierderilor teribile ale armatei ruse în Ucraina și a lipsei de sens a războiului, Patriarhul Kiril le-a vorbit credincioșilor printr-un discurs în care a susținut războiul. Anterior, autoritățile lituaniene au propus Uniunii Europene să impună sancțiuni împotriva Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse. Guvernul este, de asemenea, implicat în consultări privind separarea Bisericii Ortodoxe Lituaniene de Moscova.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *