Păsările flamingo surprinse în Delta Dunării au PLECAT, după ce au fost HĂITUITE de turiști cu bărci și drone

Păsările flamingo care au putut fi observate zilele trecute în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) nu vor cuibări nici anul acesta în zonă, deoarece au fost stresate de turiști și au plecat, susține Cristi Domşa, reprezentant al Societăţii Ornitologice din România (SOR). Vizitatorii au venit cu drone și bărci, deși accesul în zonă este interzis.

„Au fost hăituite continuu de turişti, fotografi, de ‘binevoitori’, toată lumea le-a urmărit cu drone, cu bărci, cu tot ce e posibil pentru a face o poză bună, mai de lăudat. Aici (în zona strict protejată Sărături, n.red.), au început să-şi pregătească locul de cuibărit, dar din cauza presiunii oamenilor, păsările au plecat. Sunt mici şanse să se întoarcă”, a declarat Domşa.

Agenții de mediu ai Administraţiei Rezervaţiei au intervenit şi i-au înlăturat pe cei care au vrut să vadă păsările flamingo:

„Păsările flamingo sunt o prezență foarte rară în România și au fost observate cum încearcă să cuibărească. Haideți să le oferim liniștea necesară, pentru ca acestă specie minunată să devină o prezență mai comună pe viitor. Asociația noastră vă recomandă să nu mergeți să fotografiați păsările în această perioadă, zona de cuibărit fiind foarte sensibilă”, scria pe Facebook, acum patru zile, Dan Dinu, președintele asociației Forona.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.