Partidul AUR se OPUNE modificărilor aduse la Legea offshore

Legea offshore a trecut de Senat cu 89 de voturi „pentru” și 13 voturi contra”. Senatul a dezbătut, miercuri, în plen, în calitate de primă Cameră sesizată, propunerea legislativă pentru modificarea Legii offshore care reglementează operaţiunile petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol atât în perimetrele petroliere offshore, cât şi onshore de adâncime, stabilind că statul român va avea drept de preempţiune la achiziţia gazelor naturale.

Partidul AUR se opune modificărilor aduse și, potrivit senatorului constănțean, Sorin Cristian Mateescu, noile reglementări „ne pun pe termen lung în pericol capacitatea de a decide pentru noi înșine”:

„Respingem în mod categoric proiectul Legii Off-shore. Alianța pentru Unirea Românilor se opune acestui proiect de lege care trădează interesele românilor. Avem nevoie să ne dezvoltăm ca națiune din punct de vedere economic și social. Dar măsurile pe care acest guvern le ia, și aici mă refer în mod specific la împrumuturile absurde și la această lege Off-shore, ne pun pe termen lung în pericol capacitatea de a decide pentru noi înșine. Asta înseamnă că deciziile pe care le-au luat și le iau guvernul Ciucă, și guvernul Câțu înaintea lui, sunt de natură să lege de mâini și de picioare inclusiv un viitor guvern patriot. Angajamentele internaționale pe care le iau aceste guverne așa zis liberale sunt angajamente luate în numele națiunii române, pe care statul român va fi obligat să le respecte la nivel internațional. O datorie cu dobândă de 7% va trebui plătită, iar în loc să folosim pentru investiții și dezvoltare eventualul profit rezultat în urma unei bune administrări a țării, vom fi obligați să îl folosim pentru a plăti datorii care sunt contractate astăzi pentru nu știe nimeni ce scop. Contractele off-shore vor trebui respectate iar ca să ne putem folosi de resursele naturale ale României pentru a dezvolta o industrie națională competitivă va trebui să le cumpărăm de la Bursa energiei de la Viena la prețuri de zeci de ori mai mari decât fără existența legii off-shore. Cîțu, Ciucă și Ciolacu nu doar că distrug ce a mai rămas din țară dar, prin legile pe care le susțin, încearcă să facă imposibilă redresarea țării pentru totdeauna”, a transmis senatorul Mateescu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *