Partidul AUR cere Guvernului Cîțu să ELIMINE restricțiile privind participarea la proteste

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Guvernului Cîțu să includă pe lista măsurilor de relaxare, începând cu data de 1 august, dreptul românilor de a organiza proteste fără o limită de participanți. În prezent, deși cazurile de COVID au scăzut foarte mult, numărul de participanți la proteste este limitat la 100.

AUR cere Guvernului PNL-USR-UDMR să respecte întocmai dreptul cetățenilor români de a participa la adunările publice, astfel cum ele sunt definite prin Legea 60/1991. În ultimele luni, am asistat la evenimente în aer liber la care au participat chiar și peste 40.000 de persoane, în vreme ce restricțiile privind organizarea de proteste au fost menținute la 100 de participanți. Ne punem întrebarea: de cine se teme domnul Cîțu? Cumva, de românii care ar putea ieși în Piața Victoriei pentru a-l trage la răspundere?”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

Statul are obligația de a asigura toate condițiile necesare exercitării libertății de întrunire (garantată prin art. 39 din Constituția României). Restricțiile nu se mai justifică astăzi în niciun fel. Guvernul trebuie să înceteze să încalce libertatea românilor”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Partidul AUR cere Guvernului Cîțu să ELIMINE restricțiile privind participarea la proteste

  • sâmbătă, 17 iulie 2021 la 19:20
    Permalink

    pe 24 iulie si pe 1 august toata romania la proteste in bucuresti piata victoriei piata universitati si piata revolutiei

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *