Partidele lui Barna și Cioloș, oficial aliate politic, cu denumirea „USR PLUS”

Alianţa USR-PLUS devine, începând de miercuri, 24 iunie, alianţă politică. După o colaborare sub forma alianţei electorale la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale de anul trecut, cele două formaţiuni şi-au înregistrat parteneriatul la Tribunalul București.

„Admite cererea. Dispune înregistrarea alianţei politice cu denumirea integrală „ALIANŢA USR PLUS” şi denumirea prescurtată „USR PLUS” şi înscrierea acesteia în Registrul Partidelor Politice aflat la Tribunalul Bucure?ti. Respinge cererea de intervenţie formulată de intervenientul Alexandrescu Emilian-Constantin, ca neîntemeiată. Anulează ca netimbrată cererea de intervenţie formulată de numitul David Liviu. Respinge cererea de amendare a numitului David Liviu, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 5 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 24.06.2020”, se arată în decizia Tribunalului București.

Alianţele electorale se constituie printr-un protocolul care se depune la Biroul Electoral Central, înainte de alegeri. În schimb, pentru alianțele politice este nevoie de o procedură mai amplă. Astfel, alianțele politice se constituie conform Legii partidelor politice nr. 14/2003 şi se înregistrează la Tribunalul Bucureşti. Cele două formaţiuni au purtat negocieri şi anul trecut pentru o alianţă politică, însă în cele din urmă au rămas la varianta alianţei electorale. Cererea de înregistrare a alianţei politice a fost depusă la Tribunal abia pe 2 decembrie 2019.

Alianţa politică înregistrată miercuri reprezintă un pas spre fuziunea pe care și-au propus-o președintele USR, Dan Barna și președintele PLUS, Dacian Cioloș:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.