Partidele fac liste, „independenții” se lansează. Avocatul Gheorghe Dinu revine în politică

Ne apropiem cu pași repezi de viitoarele alegeri, cele parlamentare. Partidele politice lucrează intens la liste, cu circotecile interne de rigoare, însă „independenții” au început să apară. Duminică și luni, doi dintre aceștia și-au anunțat candidaturile. Este vorba despre Gabriel Cateliu, susținut de Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor și de un personaj interesant mai vechi de prin politică, avocatul Gheorghe Dinu.

„Astăzi am avut lansarea oficială a candidaturii mele ca independent la Camera Deputaților, în județul Constanța. Le mulțumesc tuturor prietenilor care au venit în București să mă susțină la acest prim eveniment și celor care mi-au trimis mesaje de încurajare. Susținerea voastră înseamnă enorm și îmi arată că am luat cea mai bună decizie. Vă aștept să facem echipă împreună!”, a anunțat, duminică, Gabriel Cateliu.

Candidatul susținut de Platforma Acțiunea Civică a Tinerilor are 26 de ani, este în Comunicare Politică și Marketing Electoral la SNSPA București și este președintele ONG-ului Community Aid Romania , o organizație care ajută copiii din toată lumea, calitate care i-a permis să ajungă până și în Siria. A candidat ca independent la alegerile locale pentru primăria Tortoman.

De partea cealaltă, avocatul Gheorghe Dinu revine cu forțe proaspăte, susținând că este dezamăgit de „prestația” parlamentarilor de Constanța.

„Candidez ca independent. M-a motivat profesionalismul meu și lipsa de profesionalism a celor care sunt însărcinați și votați să elaboreze și să voteze legi. Absolut (dezamăgit de parlamentarii Constanței – n.r.) și am zis că dacă sunt avocat, profesor universitar la Drept și asta fac, trebuie să mă duc acolo să elaborăm legi clare, simple, predictibile, altfel se duce totul de râpă! Totul pleacă de la legi! Ne reglementează viața, indiferent ce facem!”, a spus Gheorghe Dinu, pentru TOMIS NEWS.

Avocatul are în spate un CV impresionant. A candidat la alegerile prezidențiale din 2004, a fondat formațiunea Alianța pentru Lege și Ordine, între 1984 și 1992 a lucrat pentru Serviciul de Contrainformații, iar în 1992 a fondat celebra unitate UM 0215 („doi și-un sfert” – n.r.) și a fost șeful instituției din Constanța. Ajuns general în 1997, a renunțat la haina militară pentru a deveni avocat. La prezidențialele din 2014 s-a retras din cursă, întrucât a strâns doar 176.238 de semnături de susținere și avea nevoie de 200.000.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*