Spread the love

Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, în parteneriat cu cele mai importante instituții de învățământ superior de marină din Bulgaria, Polonia și Turcia, anunță că organizează, în perioada 18-22 aprilie a.c., două module de instruire a cadrelor didactice, în domeniile Navigație și Electromecanică, în cadrul Proiectului European „Dezvoltarea de module curriculare comune pentru ofițerii de marină comercială – Decomar”, început în anul 2014, cu o perioadă de implementare de 2 ani.

Potrivit Academiei Navale, cursurile fac parte integrantă din cele două module comune de educație și formare, cu durata de un semestru, adresate viitorilor ofițeri navigatori și electromecanici din zona Mării Negre și Mării Baltice. La instruire vor participa 32 de instructori ai academiei și ai universităților partenere – Academia Navală “Nikola Vaptsarov” din Varna, Academia Navală a Poloniei din Gdynia și Universitatea Maritimă “Piri Reis” din Istanbul.

Activitățile de instruire vor debuta cu o conferință de deschidere, care va avea loc luni, 18 aprilie, ora 14.00, în aula Academiei Navale.

Proiectul Decomar este primul – și unicul, deocamdată – proiect de parteneriat strategic de o asemenea anvergură derulat de o universitate constănțeană în cadrul Programului „Erasmus+” al Comisiei Europene – Direcția “Parteneriate Strategice”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *