Parlamentul votează DEMITEREA Renatei Weber. Orban: „Vom pune un alt Avocat al Poporului până la finalul lunii”

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a oferit noi detalii despre revocarea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului, acuzându-l pe actualul titular al postului de „încălcarea Constituției și a legilor țării”. Ședința de plen în care Parlamentul va vota demiterea începe, miercuri, la ora 13.

Președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban a declarat miercuri, la Parlament, că îi reproșează Renatei Weber încălcarea Constituției și a legilor țării.

Vom discuta revocarea din funcție a doamnei Renate Weber. Comisiile juridice se vor întruni după ședința birourilor permanente reunite pentru a elabora raportul pe solicitarea formulată de grupurile parlamentare PNL, USR-PLUS și UDMR și vor pregăti până la ora de începe a plenului raportul și proiectul de hotărâre de revocare. Încălcarea Constituției și a legilor țării”, a spus liderul PNL.

Întrebat dacă va pune în această sesiune parlamentară un nou Avocat al Poporului, Ludovic Orban a dat asigurări că da: „Vom face acest lucru”. „Când vom avea o decizie, o vom face publică”, a mai spus Ludovic Orban, întrebat dacă a decis la nivelul coaliției cine va fi noul Avocat al Poporului.

Parlamentul a făcut încă un pas înspre revocarea Renatei Weber marți, când a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului pe 2018, 2019 și 2020. În schimb, Avocatul Poporului a transmis că respingerea de către Parlament a rapoartelor de activitate pentru anii 2018, 2019 şi 2020 ale instituţiei încalcă dispoziţiile constituţionale şi legale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.