Parlamentul va ancheta creșterea prețurilor la energie. Focșa (AUR), către Popescu (Energie): „Comisia asta vă va PERICLITA LIBERTATEA!”

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat, joi, înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice. Printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni. De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată, a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-uri le afectate de pandemie”.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu (PNL), a declarat că și el a votat pentru înființarea comisiei. „Am votat această comisie de anchetă, îmi doresc și eu să afle românii de ce au crescut prețurile”, a afirmat acesta.

Imediat după intervenția telefonică din plen a lui Popescu, a luat cuvântul deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa, care i-a precizat ministrului faptul că respectiva comisie ar putea să… îl trimită după gratii pe ministru:

Eu am să fiu chiar contondent. În martie am fost la domnul ministru și dumnealui ne-a promis că nu o să închidă Mintia. Ne spune acum, după doi ani de ministeriat, că trebuia făcute investiții. Păi ce a făcut în timpul ăsta? Care a fost rodul muncii sale? Guvernăm doar ca să închidem? Domnule ministru, comisia asta care se va constitui o să vă pericliteze libertatea!”, a spus Focșa.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *