Parlamentul RUȘINII NAȚIONALE! Au votat pensiile speciale pentru primari, dar au respins penalizarea pe pensiile anticipate. Zgonea, în fața circului liberal: „Băi, eu nu mai înțeleg nimic!”

„Bă” sau „băi”, alături de „faceți galerie”, sunt doar câteva din expresiile pe care parlamentarii și le-au adresat la votul final pe mai multe proiecte de lege de miercuri. Camera Deputaților a avut de votat propunerea legislativă pentru modificarea articolului 65 alineatul (4) din Legea nr.263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice. În prezent, pensia anticipată parțială se cuvine cu cel mult cinci ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare cu până la opt ani.

Penalizarea se aplică până la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea pensiei pentru limita de vârstă, când transformarea pensiei anticipate parțiale în pensie pentru limită de vârstă se face din oficiu.

Penalizarea poate ajunge până la 45% din pensie, în condițiile în care pensia medie este de 1018 lei, iar pensia anticipată parțială este de 626 lei! În acest sens, deputatul PSD Adrian Solomon a încercat îndreptarea acestei erori. La votul final, deputatul liberal Eugen Nicolăescu a cerut retrimiterea proiectului la comisie pentru două săptămâni. Propunerea a fost respinsă după o debandadă în care președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a răcnit: „băi, eu nu mai înțeleg nimic!” Propunerea liberal a fost respinsă, însă proiectul de lege nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi adoptată!

„Colegii din presă și cetățenii ne întreabă că ne facem privilegii, pensii speciale, dar pentru oamenii de rând când mai facem? Era posibilitatea dvs. astăzi să dovediți că românii care au muncit aproape 43 de ani, care îndeplinesc toate condițiile pentru pensionare, dar nu au vârsta necesară să iasă la pensie, fie că rămân fără locuri de muncă, fie că nu mai pot munci la 60 de ani, să nu fie cel mai drastic sancționat la pensionarea anticipată din Europa! 45% la maximul de anticipație este cel mai mare procent pe care statul îl ia din munca fiecăruia pentru că pensionarea anticipată nu se face dacă nu ai dreptul la ea, ci se face dacă ai stagiul complet de cotizare, dacă ai un număr de ani peste acest stagiu complet. Dvs. astăzi ați dat dovadă că ați uitat mandatul primit de la cetățeni din 2012, nu vorbesc de partea PDL a PNL, ci de partea aceea care a cerut „dreptate până la capăt”! Am îndreptat o serie întreagă de nedreptăți, aceasta și încă un pas ar fi fost ultimele etape pentru îndreptarea legii 263. Ceea ce ați făcut dvs. prin abținere ați făcut să nu asigurați numărul necesar pentru ca proiectul să treacă! Prin urmare, va fi nevoie de o nouă lege, de un nou ciclu legislativ în cele două camere, până când românii vor vedea din partea Parlamentului acea grijă de care sperau să aibă parte”, a spus Adrian Solomon.

„Înțeleg cu primarii. Ce aveți cu pensionarii?”

Un alt dezamăgit a fost deputatul constănțean Florin Gheorghe (PSD).

„PNL… ce să zic? Demagogie de doi lei! A ieșit doamna Cristina Pocora să spună că dăm pomeni. Dar, acum două săptămâni, a susținut creșterea indemnizațiilor pentru copii și pentru creșterea copilului. Acum, cu pensiile pentru cei care ies anticipat la pensie, nu a mai susținut! Până la urmă, dacă e lege OK de ce să o retrimiți la comisii? Dar, mă rog, să creeze tensiuni și să-i acuze pe alții de populism, că vin alegerile și vezi-Doamne le dăm la oameni! (…) Liberalii își pun piedică singuri! Chiar nu înțeleg… hai că înțeleg cu primarii, dar cu pensionarii ce aveți fraților?”, a spus Florin Gheorghe, pentru TOMIS NEWS.

Alina Gorghiu vrea galerie!

Ironia face ca înainte de proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice să fie votat proiectul privind reexaminarea Legii pentru completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleşilor locali, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale nr.22 din 20.02.2016, adică pensiile speciale pentru primari! Acesta a trecut la vot, iar liberalii au făcut gălăgie doar de la tribună, într-o confruntare Alina Gorghiu – Liviu Dragnea.

„Câte mandate îi trebuie unui parlamentar ca să învețe procedura? Multe! Foarte multe! Astăzi, constat un lucru simplu, că cei care au vorbit despre respectarea procedurii în cazul acestui proiect habar n-au despre procedură! Este o decizie a CCR care spune: legea este neconstituțională în integralitatea sa! Cine  vine cu minciuna, cu manipularea, cu exprimarea demagogică, că acest proiect poate fi votat în Parlament, procedura era următoarea: se respinge proiectul, vii cu un alt proiect! Nu are respect pentru primari! Demagogia știți cum se manifestă? Nu când le spui adevărul, ci când îi minți cu un lucru pe care nu poți să-l dai! În realitate, acest proiect va pica din nou la CCR! Respectul față de primari se manifestă… ia uite ce galerie am la PSD! Proiectul se manifestă… băi, fiți și voi galerie, la fel ca PSD! Proiectul se manifestă în felul următor: au nevoie de respect, primarii au nevoie de o salarizare recentă, nu de propagandă ieftină!”, a spus Alina Gorghiu, căreia i-a urmat la tribună liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Știu ce spun inclusiv primarii care fac parte din partidele de dreapta, care susțin acest proiect de lege, un proiect bun și care spun colegilor primari din partidele noastre că lor li s-a spus de la partid că ei nu votează, să n-aibă deservicii de imagine, dar știu că o să o votăm noi și atunci legea va ieși. De asemenea, eu cred că ar trebui să fie din ce în ce mai puțină ipocrizie! Ne asumăm acest demers, vrem ca primarii, cei peste 3.200 de primari, să aibă venituri corecte, așa cum vrem ca și celelalte categorii sociale să aibă pensii corecte. Vorbim de o indemnizație destul de similară cu ceea ce a fost aprobat pentru parlamentari, unde nu a fost un conflict constituțional! Mai mult, primarii din România susțin un sistem administrativ uriaș, cu niște răspunderi uriașe, cu o legislație complet neclară și care îi face vulnerabili în fiecare zi în fața oricui! Nu au drepturile pe care le au funcționarii publici, dar sunt considerați funcționari publici! Nu au protecție, așa cum au parlamentarii. PSD susține acest demers, credem în el, este corect, constituțional și sperăm ca măcar în Senat să fie adoptat!”, a spus Liviu Dragnea.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Parlamentul RUȘINII NAȚIONALE! Au votat pensiile speciale pentru primari, dar au respins penalizarea pe pensiile anticipate. Zgonea, în fața circului liberal: „Băi, eu nu mai înțeleg nimic!”

  • miercuri, 13 aprilie 2016 la 15:49
    Legătură permanentă

    Jegoşi ordinari ! Hoţi nesimtiţi! îşi aprobă pentru ei ce vor muşchii lor-salarii mărite, pensii speciale etc. iar pentru amărâţii care au muncit o viaţă nu vor sa îndrepte o nedreptate , mi-e scârbă de voi ” aleşii neamului”.Bine spus Parlamentul rusinii nationale!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *