Parlamentul a DESFIINȚAT grupurile de prietenie cu Rusia și Belarus

Senatorii și deputații au decis, marți, desființarea grupurilor parlamentare de prietenie cu Federația Rusă și Belarus. Împotriva deciziei s-au exprimat doar cinci parlamentari. Grupurile parlamentare și-au retras deputații și senatorii din grupurile de prietenie cu Rusia.

Considerăm că este necesar acest demers ca urmare a invaziei pe care o desfășoară Rusia în Ucraina, în pofida opoziției majorității statelor democratice”, au explicat parlamentarii USR.

Având în vedere solidaritatea Parlamentului României cu poporul ucrainean, victimă a agresiunii militare ilegale, neprovocate și nejustificate a Federației Ruse împotriva Ucrainei, adoptarea la nivelul UE a unui pachet suplimentar de sancțiuni împotriva Republicii Belarus, ca urmare a sprijinului acordate Federației Ruse în organizarea agresiunii împotriva Ucrainei, precum și solicitările de retragere primite din partea grupurilor parlamentare PSD, PNL, USR și UDMR, propunem desființarea Grupului parlamentar de prietenie România – Republica Belarus”, a transmis Grupul Român al Uniunii Interparlamentare.

Decizia a fost luată cu 356 de voturi „pentru”, cinci „contra” și trei abțineri.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *