Parlamentarii PNL Constanța: „Încă nu am eliminat toate pensiile speciale, dar e un prim pas”

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare.

Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, nici un vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat. Deputatul constănțean liberal Bogdan Bola a pus umărul la votul din plenul reunit și, după vot, a precizat că încă nu au fost eliminate toate pensiile speciale, însă este un prim pas pentru această hotărâre:

Pensiile speciale pentru parlamentari au fost astăzi (miercuri – n.r.) anulate. Prin votul dat astăzi, alături de colegii mei liberali, consider că am reușit să respectăm voința cetățenilor care ne-au dat votul de încredere la alegerile parlamentare din 2020. Încă nu am eliminat toate pensiile speciale, așa cum este corect și cum își doresc oamenii care ne-au investit cu încredere, dar este un prim pas care arată hotărâre. Nu ne vom opri decât după ce vor fi eliminate toate pensiile speciale și privilegiile de acest fel. Proiectul de lege depus de PNL pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor a fost ținut la sertar de către PSD și nu și-a urmat procedura normală, fiind blocat în Birourile Permanente Reunite timp de un an, iar majoritățile PSD au refuzat să-l transmită către Comisia de Statut, care trebuia să formuleze și să înainteze raportul. Dacă PSD ar fi deținut majoritatea parlamentară și acum ar fi luptat cu toate puterile pentru menținerea pensiilor speciale, contrar discursului duplicitar pe care îl afișează astăzi”, a transmis Bola.

hutuca crusoveanu
Bogdan Huțucă și Marian Crușoveanu

Înainte de votul din plenul reunit, deputatul Marian Crușoveanu a arătat că acest privilescu a fost acordat în mod incorect:

Această pensie specială introdusă de către PSD, în 2015, a fost un mod de a avantaja, într-un mod nedrept, pe parlamentari, față de cei care plătesc taxe și impozite în această țară. A fost un mod incorect de a acorda acest privilegiu, care a pus o pată în plus asupra credibilității Parlamentului României. În timp ce PSD este împotriva PSD, PNL rămâne consecvent cu ce a promovat pe această temă: fără pensii speciale și privilegii, iar acest moment va însemna un pas important în ceea ce privește credibilizarea Parlamentului”, a spus Crușoveanu.

De asemenea, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a subliniat că „singurii care merită un statut special sunt militarii români care își riscă viața pe teatrele de operații”:

Am votat astăzi alături de colegii mei eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Acesta este doar începutul! Poziția Partidului Național Liberal este fermă: susținem eliminarea tuturor pensiilor speciale și revenirea pentru toată lumea la principiul contributivității. Singurii care merită un statut special sunt militarii români care își riscă viața pe teatrele de operații din întreaga lume și care merită recunoștința noastră pentru eroismul și curajul de care dau dovadă. Votul de astăzi a fost posibil pentru că în Parlament există o majoritate reformatoare construită în jurul Partidului Național Liberal. Și vă promitem că nu ne vom opri aici”, a transmis Huțucă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *