Parlamentarii liberali, chemați de Orban la muncă și de Sărbători. Huțucă: „Trebuie să intrăm în normalitate, să avem buget de stat pe 31 decembrie!”

Premierul Ludovic Orban pregătește un adevărat maraton în Parlament și le-a cerut tuturor parlamentarilor PNL să stea în București pentru voturile importante care urmează în Parlament.

Orban a cerut, în ultima ședință a BEx PNL, ca toți parlamentarii să fie pregătiți pentru perioada de foc care urmează, cea mai importantă provocare fiind legea bugetului de stat. Anul trecut, bugetul a fost adoptat abia în luna martie, cu scandalul de rigoare, iar liberalii nu vor să repete situația, așa cum ne-a precizat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

„Trebuie luată o decizie, dacă acest buget intră într-o dezbatere parlamentară normală sau mergem pe asumarea răspunderii guvernamentale. Ne dorim ca la 31 decembrie să avem buget. Este important pentru mediul de afaceri, pentru cetățeni, pentru respectarea principiilor credibilității. Să se știe clar în ce parametri ne încadrăm și pentru a evita situația de anul trecut, când am avut buget în luna martie… Trebuie să intrăm într-o normalitate, să avem buget la 31 decembrie. Una din variante ar fi ca Guvernul să își asume răspunderea. Asumarea răspunderii înseamnă și că opoziția poate face amendamente, o să analizăm, unele o să fie acceptate, cele demagogice evident că nu vor fi acceptate. Nu, în nici un caz nu vor fi tăieri de salarii, de pensii, Doamne ferește… (…) Dacă va fi varianta parlamentară, cred că ne trezim între Crăciun și Anul Nou… Mie mi se pare ceva absolut firesc… Doar nu facem punte pe legea bugetului! Problema nu se pune așa, toată lumea este hotărâtă pe subiect, bugetul să fie promovat în acest an. Au fost poziții să îl amânăm, dar premierul își dorește să fie închis în acest an, ca să evităm ceea ce s-a întâmplat în anii trecuți”, a spus deputatul Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.