Spread the love

Președintele Comisiei economice a Senatului, senatorul ALDE Daniel Zamfir, a organizat, marți, o întâlnire, discuțiile fiind legate de manipularea ROBOR de către băncile comerciale, cu acordul BNR.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declinat invitația de a participa la ședința Comisiei, parlamentarii prezenți la ședința de marți precizându-ne că acesta a invocat faptul că „nu a fost invitat corespunzător”.

CITEȘTE ȘI:

Senatorul social-democrat constănțean, Ștefan Mihu, prezent la ședință, s-a arătat dezamăgit de comportamentul guvernatorului BNR.

„Nu s-a prezentat domnul guvernator, însă domnul ministru Teodorovici a fost. Domnul guvernator ar fi trebuit să ne dezvolte tema: eficiența operațională a sectorului bancar și nivelul intermedierii. Eh, dumnealui nu a venit… (…) Domnul președinte al comisiei economice, industrii și servicii, Daniel Zamfir, unde sunt și eu membru, discută problema asta în biroul permanent al Senatului și a rămas ca pentru săptămâna viitoare să se mai facă o invitație. Parlamentul este cel care aprobă componența conducerii BNR, iar acesta este respectul pe care dumnealui îl afișează Parlamentului. Nu a fost nimeni de la BNR! S-ar putea ca următoarea întâlnire să fie pe 4 februarie, ca să ne explice domnul guvernator care este corelația dintre OUG 114, prevederile ei, cursul valutar și ROBOR”, a spus senatorul Ștefan Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici

Dacă Isărescu a fost absent, discuțiile s-au concentrat, cu prilejul prezenței ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, pe proiectul de buget pentru 2019, pe care Teodorovici a anunțat că va fi publicat chiar astăzi pe site-ul ministerului de Finanțe, pentru a fi supus dezbaterii publice.

Discuțiile au fost destul de largi, cu toți actorii, au generat întârzieri. (…) Tot ce s-a asumat ca investiție publică, la nivel național, va avea banii alocați”, a spus Teodorovici.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *