Parlamentarii de Constanța ai USR, la raport. Deputatul Stelian Ion: „Actuala putere a făcut din Justiție un obiectiv principal”

Deputatul Stelian Ion și-a prezentat joi, 1 noiembrie, la Constanța, bilanțul celor doi ani de mandat în Parlament. Parlamentarul a precizat că, până în prezent, a fost semnatar a 72 de inițiative legislative, a depus 13 amendamente la diverse proiecte de legi, a formulat 8 întrebări și interpelări, a făcut două declarații politice care au vizat județul Constanța (Techirghiol, o nouă „Roșia Montana” a României? și Ce aveţi de gând cu Şantierul Naval Mangalia?), a inițiat un proiect de hotărâre (Proiect de hotărâre privind modificarea și completarea Regulamentului Camerei Deputaților) și și-a pus semnătura pe nouă moțiuni. De departe, Stelian Ion s-a făcut remarcat ca și parlamentar în special ca membru al Comisiei specială pentru legile din domeniul justiţiei, cunoscută drept „Comisia Iordache“, unde a făcut opoziție la proiectele puterii de a modifica legile Justiției. Stelian Ion a declarat că, din păcate, actuala putere a făcut din Justiție un obiectiv principal, în loc să discute teme mult mai importante, cum ar fi Educația, Sănătatea și Infrastructura.

„În prima parte a legislaturii activitatea mea parlamentară s-a desfășurat, în principal, în cadrul Comisiei juridice, de disciplină și imunități și al Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru sistematizarea, unificarea și asigurarea stabilității legislative în domeniul justiției, vizând redactarea de amendamente, observații, obiecții referitoare la proiectele de modificare a Codului penal, Codului de procedură penală, legilor justiției (Legea nr. 303/2004, Legea nr. 304/2004, Legea nr. 317/2004). Scopul pe care l-am urmărit a fost atenuarea efectelor negative ale unor propuneri legislative venite din partea PSD-ALDE menite să slăbească sistemul judiciar și lupta împotriva corupției. De asemenea, o parte consistentă a activității parlamentare a fost dedicată conceperii și promovării proiectului „Fără penali în funcții publice” preluat de societatea civilă ca inițiativă cetățenească de revizuire a Constituției. O altă componentă a activității parlamentare a constat în participarea la redactarea sesizărilor de neconstituționalitate formulate la Curtea Constituțională“, a declarat Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

USR Constanța a început pregătirile pentru alegerile locale din 2020. Deputatul Stelian Ion nu confirmă, dar nici nu infirmă o posibilă candidatură la funcția de primar al Constanței

La nivelul cabinetului său parlamentar deschis în Constanța, deputatul Stelian Ion spune că a ținut audiente săptămânale, în fiecare zi de vineri, a luat de mai multe ori cuvântul  în cadrul ședințelor Consiliului Local Constanța și a participat la dezbateri publice și întâlniri cu primarii din județul Constanța.

Un alt parlamentar de Constanța care s-a făcut remarcat a fost senatorul Ramona-Nicoleta Dinu spune că în calitate de parlamentar a luptat împotriva cheltuirii abuzive a banului public și împotriva politizării instituțiilor publice. Ea spune că și-a pus semnătura pe 39 de inițiative legislative, a formulat 39 de întrebări și interpelări, a avut 87 de luări de cuvânt în plenul Senatului și a depus 87 de amendamente la diverse proiecte de legi.

„În calitate de inițiator am definit două propuneri legislative prin care urmăresc rezolvarea crizei forței de muncă din turism și sprijinirea angajaților din acest domeniu“, spune Nicoleta Dinu.

CITEȘTE ȘI:

Propunere a senatorului USR Ramona Dinu: Elevii și studenții care lucrează în turism să fie scuțiți de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor de asigurări sociale

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*