Parlamentarii Constanței, Moga și Brăiloiu, au blocat audierea ministrului Carmen Dan! Chițac, dileme după protest: „Au avut acoperire informativă ca să se înarmeze până în dinți și să bată oameni până la ora două dimineața?”

Membrii Comisiei de apărare din Senat au eliminat, marți, de pe ordinea de zi punctul referitor la audirea prefectului Capitalei Speranța Cliseru, comandantului Jandarmeriei, Laurențiu Cazan și a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la protestul din 10 august.

CITEȘTE ȘI:

(VIDEO+FOTO) Gaze lacrimogene și violențe de nedescris. Radiografia unui RĂZBOI împotriva Guvernului PSD

Solicitarea a venit din partea senatorului PSD Șerban Nicolae, care a invocat chestiuni de formalitate, legate de regulamentul de organizare și funcționare al comisiei. Parlamentarii din comisie au găsit portița prin care au putut bloca audierea, întrucât invitarea la audierea comisiei se face de către președintele comisiei cu acordul membrilor biroului. Membrii biroului sunt președintele comisiei, Ion Marcel Vela (PNL), vicepreședinte – senatorul PSD de Constanța Liviu-Tit Brăiloiu, iar secretarul este Nicu Fălcoi (USR). Sintagma acordul membrilor biroului este ambiguă, nicidecum clară, pentru că nu știm dacă e vorba de acordul tuturor sau al unei majorități simple. În orice caz, evidenta opoziție a lui Brăiloiu a permis admiterea solicitării lui Șerban Nicolae și audierea nu a mai avut loc.

CITEȘTE ȘI:

Locul golanilor nu este în Parlament. Boicot de presă împotriva lui Tit Brăiloiu, senator PSD

„A fost neobișnuit să se discute atât despre prefect pentru că nu prefectul conduce și pregătește strategia instituțiilor de apărare. (…) Nu mă simt victimă. Nu mă simt oropsită și atâta timp cât în România legislația se respectă, eu dorm liniștită pe pernă. Nu am făcut nimic ilgal. Eu am fost în locul unde mi s-a indicat să mă duc. (…) Nu voi demisiona, nu am nici un motiv să demisionez”, a spus Speranța Cliseru, după ce a fost clar că audierea nu va avea loc.

Propunerea senatorului PSD, Șerban Nicolae, a fost adoptată cu șapte voturi și patru voturi împotrivă. Pe de altă parte, un alt senator al PSD de Constanța, Nicolae Moga, propusese în timpul ședinței ca la audieri presa să nu aibă acces în sală.

Al treilea parlamentar membru al comisiei de Apărare din Senat, senatorul neafiliat Vergil Chițac, ne-a precizat că în contextul unei anchete aflată în desfășurare este inutil să participe la o astfel de audiere, dar, pe de altă parte, se impun o serie de clarificări.

„Există o anchetă la Parchetul General, la secția militară și nu cred că eu în momentul acesta trebuie să mă substitui acelei anchete. Eu am vrut să discut politic, să îi spun doamnei că ceea ce a făcut ea a divizat societatea și să o întreb de ce jandarmii au fost înarmați până în dinți, cu muniție letală. Au avut acoperire informativă și au ajuns la concluzia că trebuie să se poarte pistol? Mai mult, a fost furat pistolul cu muniția aferentă de la un jandarm. După ce s-a furat pistolul, urgența era recuperarea lui, să facă filtre, să controleze oamenii, nu să îi bată până la ora două dimineața pe străzi lăturalnice”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

S-o spunem pe-aia dreaptă: Liviu Dragnea a venit la Constanța ca să facă mișto de noi!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *