Parlamentarii AUR și PSD, la discuții pe proiecte de interes ale județului Constanța

Trei parlamentari ai AUR, deputații Dumitru Viorel Focșa și Dănuț Aelenei și senatorul Evdochia Aelenei, s-au întâlnit joi cu deputatul PSD, Lucian Lungoci, la unul din sediile parlamentarilor AUR. Încă de pe vremea în care era director al RAJDP Constanța, Lungoci susține implementarea de perdele forestiere la nivelul județului. Fie că vorbim de terenuri agricole, drumuri județene sau naționale, aceste liziere sunt considerate o necesitate pentru județ.

De principiu, cei patru parlamentari au căzut de comun acord că legislația trebuie îmbunătățită, simplificată mai exact, în contextul în care este dificilă implementarea unui asemenea proiect fie dacă este făcut de stat, fie de proprietarul de teren.

„Plan național de împădurire nu avem, plan județean de împădurire nu avem. Din discuțiile pe care le-am avut cu producătorii agricoli, sunt necesare aceste perdele forestiere, doar că trebuie să simplificăm acest hățiș legislativ care practic te determină să nu mai împădurești”, a spus Lucian Lungoci.

„Încă de când am preluat mandatul, am spus că voi lucra doar pentru cetățean și asta fac. În comisia de sănătate sunt un aliat al tuturor cadrelor medicale și susțin ideea domnului deputat și orice idee care este benefică pentru județul nostru”, a spus Evdochia Aelenei.

„Sunt pentru orice proiect care dezvoltă județul Constanța. Înțeleg că avem și zone deșertificate sau în proces avansat de erodare. Vom continua discuțiile pe acest subiect în Parlament dar și la nivelul Ministerului Agriculturii, care trebuie să sprijine acest demers”, a spus Dănuț Aelenei.

Din capul locului spun Da pentru proiect, dar Nu pentru orice interpretare. Astăzi, am discutat despre un proiect pentru județul Constanța. Nu facem alianțe cu PSD și cu nici un alt partid, cu nici o formațiune care a devalizat România în trei decenii. Concluzia este simplă: cine dorește să dezvolte Constanța, Dobrogea, are în AUR un aliat! Cine nu, va avea în noi un dușman”, a spus Viorel Focșa.

Discuțiile dintre parlamentarii constănțeni vor continua și după sărbătorile pascale și pe alte proiecte care vizează județul Constanța. Cei de la AUR Constanța transmit faptul că sunt deschiși la dialog cu orice formațiune politică, strict pe chestiuni legate de proiecte, orice alianță fiind exclusă.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.