Parlamentarii AUR se pregătesc de viitoarea sesiune. „Domnii de la Guvern să știe că puterea se și PIERDE. În AUR Constanța se înscriu și foști MAI, foști DNA!”

La 1 septembrie începe viitoarea sesiune parlamentară. Vacanța se încheie și aleșii poporului se întorc la treabă. Pentru cei de la AUR, nu a existat o vacanță parlamentară, întrucât aceștia au desfășurat în tot județul Constanța campania #AURTeAude, prin care au luat la pas localitățile județului. Astfel, în prag de sesiune nouă, deputatul constănțean al AUR, Dumitru Viorel Focșa și senatorul Sorin Cristian Mateescu, au organizat duminică o conferință de presă cu prilejul căreia și-au prezentat viitoarele proiecte legislative, dar și care sunt primele concluzii ale campaniei #AURTeAude.

Domnii când vor pierde puterea își vor pierde și imunitatea, vor fi deferiți Justiției!

Deputatul Focșa a arătat, printre altele, că viitoarea moțiune stă sub semnul moțiunii de cenzură a PSD, la care și AUR va pune umărul și i-a atenționat pe guvernanți că… puterea se pierde și aceștia vor fi… deferiți Justiției:

„Fiecare dintre noi ne-am deplasat în toate localitățile județului, pentru a dezvolta organizația AUR, dar și pentru a fi aproape de cetățeni. În această vacanță parlamentară am făcut doar asta: am profitat de ocazie să fim alături de cetățeni. În unele localități am fost abordați de reprezentanți ai altor partide, PSD și PNL, la Ciobanu, la Hârșova. Mi s-a părut puțin deplasat, cum să fie luat un parlamentar la întrebări de oameni de la alte partide că de ce discută cu cetățenii. Se fac demersuri de intimidare a cetățenilor. Când am intrat în politică am spus că vrem să fim alături de cetățeni. Dacă până acum au fost intimidați, că li se taie ajutorul social, că vor fi dați afară de la muncă, i-am învățat să se adreseze autorităților când e vorba de asemenea amenințări. (…) Dorințele cetățenilor sunt multiple… sociale, medicale, dar au fost și pierderea unor procese care trebuiau câștige foarte ușor. Societatea noastră este bolnavă… (…) Am înțeles că cetățenii simpli din mediul rural și-au dat seama că e manipulare grosolană din partea lui Arafat și a guvernului liberal-USR-ist, un Triunghi al Bermudelor. Drepturile și libertățile nu pot fi încălcate la nesfârșit. Noi, ca partid, avem ca pilon libertatea. Trebuie să înțeleagă dumnealor că puterea se și pierde și o s-o piardă. Purtăm discuții cu PSD pentru moțiunea de cenzură, așa că domnii când vor pierde puterea își vor pierde și imunitatea, vor fi deferiți Justiției!”, a spus deputatul Focșa.

Cu privire la această pierdere a imunității, întrebat ce oameni s-au înscris în AUR până în prezent, deputatul a arătat că de asta s-ar putea ocupa viitoarele… achiziții, precum foști lucrători ai DNA:

„Noi nu suntem la putere, dar putem să determinăm să se miște lucrurile, alături de colegii din PSD și, de ce nu, de colegii din PNL și USR. Putem să vorbim de somități ale Constanței. Din mediul medical, foști MAI, foști DNA…”, a mai spus Focșa.

AUR strânge bani pentru un… spital

Senatorul Mateescu a vorbit, printre altele, despre faptul că AUR refuză subvenția de la stat pentru partidele care poate fi utilizată în scopuri politice și strânge banii pentru construcția unui spital, așa cum este asumat în programul politic:

Noi vom fi tot timpul pe teren. Campania am implementat-o în tot județul, fiind și nou în această funcție de demnitar am întâlnit persoane care s-au mirat că vin parlamentari la ei în localitate. Nu s-a întâmplat asta în 30 de ani! Programul politic e Biblia unui partid. Noi am promis că banii de la AEP nu vor fi folosiți niciodată în scop politic, ci de a face un spital – asta vom face! Nu vom folosi această subvenție, decât așa cum am promis: să facem un spital. Banii sunt în cont, se poate verifica, la momentul acesta sunt 3 milioane de euro. Noi am încercat să modificăm legea în prima sesiune, nu a trecut pentru că toate partidele s-au folosit de acești bani. Facem demersuri în continuare să modificăm legea pentru a folosi banii în scopul pe care l-am promis. (…) Toată clasa politică este vinovată pentru că la Constanța nu s-a construit o șosea de la Vama Veche până în Deltă sau un spital, e un haos total. Credibilitatea instituțiilor a scăzut foarte mult. Nimic din programul politic nu s-a respectat, măcar 50%…”, a spus senatorul Mateescu.

Inițiativele legislative din viitoarea sesiune parlamentară

Parlamentarii constănțeni ai AUR au vorbit și despre proiectele pe care le vor depune în Parlament. Acestea au fost prezentate de senatorul Mateescu:

Transparența în administrația publică locală

„În ședințele de CJ și CLM publicul nu prea a avut acces, impunem ca toate aceste ședințe să fie transmise live, pentru ca cetățeanul să aibă cunoștință despre proiectele care se dezbat. Ele sunt publice prin lege, dar transmise live va fi mult mai ușor. Mulți cetățeni  habar nu au ce se discută…”

Avocatul Poporului să aibă doar cetățenia română

„Un proiect personal, în legea Avocatului Poporului, am observat că nu este menționată ideea de a fi doar cetățean al României. Avocatul Poporului trebuie să fie cetățean al statului și personal încerc să o introduc. Văzând CV-ul candidatului UDMR, avea dublă cetățenie: română și maghiară. La ce steag se închină? Un funcționar public când își depune candidatura, statutul pune prima condiție: să fie cetățean român”

Ajutor financiar pentru familiile cu mulți copii

Încă lucrăm la acest proiect. Natalitatea a scăzut foarte mult în România și pentru a stimula ne-am gândit la câteva bonusuri financiare. Un alt proiect se referă la educație. UE, printr-o directivă, încearcă să promoveze LGBT și în statele în care nu prinde… în școli… vedeți Ungaria, Polonia, care opun o rezistență fantastică. Noi (AUR – n.r.) promovăm tradițiile și credința. Nu știu de ce nu se încearcă – măcar turistic – țara noastră”

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *